Studieprogramma - Jaar 1 en 2

PROJECTEN EN COLLEGES

JAAR 1

Vanaf het eerste jaar, de propedeuse, begeleiden we je bij je studie en ‘leren’ je studeren. Ook krijg je als eerstejaars een ouderejaarsmentor die je met praktische zaken helpt.

De drie thema’s risico, rendement en relatie staan centraal. Je leert de financiële gezondheid van een bedrijf vast te stellen en krijgt inzicht in de financiële markt. Dit doe je bij vakken als Bank- en Verzekeringsmanagement, Financiële Markten en Accounting, maar ook met Wiskunde en Statistiek. Je werkt verder aan je taalvaardigheid (Engels en Nederlands).

Tijdens de studie maak je deel uit van een hechte gemeenschap met een actieve promotie- en activiteitencommissie (PAC) en een alumnicommissie.

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar.

Onder andere door te sporten, ontwikkel je competenties (bijvoorbeeld: samenwerken) en vaardigheden (bijvoorbeeld: doorzettingsvermogen) die van grote waarde zijn tijdens de studie en later in het bedrijfsleven. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Je leert jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod is zeer divers. Zo zijn er sporten zoals roeien, tennis, klimmen, golf, fitness, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden studentensportactiviteiten (zoals Dam-tot-Damloop, sloeproeien, wintersportreis) georganiseerd.

Bekijk hier het sportfilmpje.

JAAR 2

Na het eerste jaar ga je dieper in op de materie. Je komt te weten hoe financiële producten zoals levensverzekeringen of hypotheken worden ontwikkeld en hoe je klanten adviseert.

Ook dit jaar is er veel aandacht voor jouw ontwikkeling met het vak Persoonlijke Ontwikkeling. Andere vakken zijn International Economics, Integraal Riskmanagement, Ondernemingsrecht, Financiële Instrumenten en de Wft-modules.

Naast hoor- en werkcolleges, werk je ook aan praktijkgerichte opdrachten en projecten. Zo kruip je bij het project Productontwikkeling in de rol van financieel manager, productontwikkelaar en adviseur. Je zult een financieel product of concept innoveren of een nieuw product ontwikkelen, daarnaast moet je jouw product intern en extern geaccepteerd krijgen.

Voor het vak Internationaal Ondernemerschap ga je naar Frankfurt op excursie.

Nieuwsgierig naar je overige vakken? Lees meer in de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 juli 2016