Studieprogramma - Jaar 3 en 4

VERDIEPING EN PRAKTIJK

De studie bestaat uit meerdere semesters die je afzonderlijk kunt volgen. Wanneer je de semesters parallel volgt, kun je de studie versneld afronden. Op deze pagina vind je een mogelijke invulling van het studieprogramma voor de laatste twee jaar.

JAAR 3

Het derde jaar staat in het teken van Financial Accounting en Tax. Je houdt je bezig met de externe financiële verslaglegging en de vraag hoe je de organisatie presenteert aan de buitenwereld.

Je leert hoe je de interne jaarrekening op basis van de nationale en internationale wet- en regelgeving moet vertalen naar de externe jaarrekening.

In het derde jaar kun je ook een minor volgen. Een minor is een keuzeprogramma van een half jaar waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de minor Beleggen of voor de minor Management Control & Risk Management.

JAAR 4

In het vierde jaar rond je de studie af. Als je nog geen minor hebt gevolgd, dan kan dat ook in dit laatste jaar. Je werkt verder aan je afstudeeropdracht die bestaat uit een onderzoeksrapportage. Je onderzoekt daarvoor een relevant en actueel vraagstuk uit de beroepspraktijk, waarmee je tegelijkertijd je vakbekwaamheid toont.

Lees meer over de modules en semesters in de studiegids.

MINOR

In het zevende semester kun je een minor van een half jaar volgen. De minor is een keuzeprogramma waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Er is ruim aanbod aan minoren bij de Hogeschool van Amsterdam, ook kun je bij een andere onderwijsinstelling een minor volgen, je bent vrij in je keuze.

De minor Beleggen en de minor Management Control & Risk Management zijn voorbeelden van verdiepende minoren.

De minor Beleggen bereidt je voor op functies waarin je particulieren adviseert over beleggingen. Bijvoorbeeld als financieel planner en beleggingsadviseur.

Het niveau is vergelijkbaar met dat van het DSI (Dutch Security Institute) beleggingsadviseur.

De minor begint met een fundamentele analyse. Daarnaast is er aandacht voor de technische en de gedragsanalyse. Ten slotte schrijf je een paper over een belangrijk, actueel onderwerp in de beleggingswereld.

Management Control & Risk Management zijn de vakgebieden die zich richten op hoe een organisatie haar doelen behaalt en risico's beperkt.

Met deze minor vergroot je je inzicht in hoe organisaties werken en hoe jij dat kunt beïnvloeden.

De minor is voor iedereen bedoeld, maar met name geschikt voor degenen die een functie ambiëren als (assistent-) controller. Dit omdat je als controller het management adviseert over de inrichting en beheersing van de organisatie.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 19 september 2016