Studieprogramma - Jaar 1 en 2

PROJECTEN EN COLLEGES

JAAR 1

Elk studiejaar bestaat uit vier blokken van circa 10 weken. Het eerste jaar, de propedeuse, maak je kennis met ondernemingen, controlebeginselen, de markt en de financiële situatie van een bedrijf.

Recht, Externe Verslaggeving, Belastingrecht, Wiskunde, Statistiek, Algemene Economie en Bedrijfsadministratie zijn voorbeelden van eerstejaars kernvakken.

Hiernaast is er veel aandacht voor het beroep accountant, inclusief de nodige vaardigheden. Zo werk je aan je taalvaardigheid en werk je aan het vak Beroepsvorming.

​De studieonderdelen van Beroepsvorming zijn gericht op het beroepsprofiel waar je voor gekozen hebt, zodat je in staat bent om te bepalen of de opleiding en de beroepsmogelijkheden passen bij jou en je ambities.

Een prettig idee: als eerstejaarsstudent krijg je een ouderejaarsmentor die je met praktische zaken helpt.

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar.

Onder andere door te sporten, ontwikkel je competenties (bijvoorbeeld: samenwerken) en vaardigheden (bijvoorbeeld: doorzettingsvermogen) die van grote waarde zijn tijdens de studie en later in het bedrijfsleven. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Je leert jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod is zeer divers. Zo zijn er sporten zoals roeien, tennis, klimmen, golf, fitness, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden studentensportactiviteiten (zoals Dam-tot-Damloop, sloeproeien, wintersportreis) georganiseerd.

Bekijk hier het sportfilmpje.

JAAR 2

Na het eerste jaar ga je dieper in op de accountantstheorie en praktijk. Je volgt vakken als Management & Organisatie, Controlebeginselen, Management Accounting en Administratieve Organisatie. Je verdiept je verder in de administratieve dienstverlening, controlewerkzaamheden, de behartiging van fiscale belangen van een cliënt en advisering van financieel economische vraagstukken.

Ook in het tweede jaar ontbreekt het vak Beroepsvorming niet. We bereiden je tijdens het vak voor op het vinden van een stage die bij jou past.

Nieuwsgierig naar de andere vakken? Lees meer in de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 15 juli 2016