Hogeschool van Amsterdam

Ergotherapie

Opleiding voor Ergotherapie. Bachelor, voltijd

Voor sommige mensen is het uitvoeren van dagelijkse bezigheden niet meer vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, na een ziekte, ouderdom of door een psychisch probleem. Als ergotherapeut begeleid en adviseer je mensen die daarmee te maken krijgen.

De opleiding Ergotherapie duurt vier jaar en is onderverdeeld in de propedeuse (eerste jaar) en de hoofdfase (drie jaar). Elk jaar bestaat uit twee programma’s van twintig weken. In al deze programma’s werk je aan praktijkgerichte opdrachten. De theorie en modellen die je tijdens hoor- en werkcolleges krijgt aangereikt, zijn direct toepasbaar bij het werken aan de opdrachten.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Er zijn verschillende werkgebieden waar je als ergotherapeut aan de slag kunt. Ben je een ondernemend type? Dan kun je meteen na de opleiding een eigen praktijk starten. Maar je kunt er ook voor kiezen om te werken in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, het onderwijs, de welzijnszorg of bij de overheid.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo-, of mbo-4- diploma. Er zijn geen aanvullende eisen. Wel adviseren we je biologie te kiezen voor een betere aansluiting.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Domein Gezondheid