Hogeschool van Amsterdam

Ergotherapie

Opleiding voor Ergotherapie. Bachelor, voltijd

Ben je geïnteresseerd in een opleiding waarin medische en sociale kennis gecombineerd wordt? Ben je creatief, ondernemend en gericht op samenwerken? Dan is de opleiding Ergotherapie aan de HvA echt iets voor jou!

Lees meer

De opleiding Ergotherapie duurt vier jaar en is onderverdeeld in de propedeuse (eerste jaar) en de hoofdfase (drie jaar). Tijdens de opleiding werk je aan allerlei praktijkgerichte opdrachten. De theorie en vaardigheden die je krijgt aangeboden in de hoor- en werkcolleges kun je gelijk toepassen op het project waar je op dat moment mee bezig bent. Tijdens de eerste twee jaar ligt de focus elke vier weken op een andere praktijkgerichte opdracht.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten circa 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 40 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 tot 100 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Er zijn verschillende werkgebieden waar je als ergotherapeut aan de slag kunt. Ben je een ondernemend type? Dan kun je meteen na de opleiding een eigen praktijk starten. Maar je kunt er ook voor kiezen om te werken in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, het onderwijs, de welzijnszorg of bij de gemeente.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo-, of mbo-4- diploma. Er zijn geen aanvullende eisen. Wel adviseren we je biologie in je vakkenpakket te kiezen voor een betere aansluiting. Het kan handig zijn om voor de start van de opleiding je nog even te verdiepen in biologie op havo-niveau, in het onderwerp het menselijk lichaam. Bijspijkeren via een deficiëntieprogramma Biologie is ook mogelijk. De opleiding biedt zo’n programma aan.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Hiervoor doe je een voorbereiding en ben je ongeveer een dagdeel op de opleiding aanwezig. Op basis van jouw toetsresultaten op die dag krijg je een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid