Hogeschool van Amsterdam

3-jarige trajecten

Voor vwo'ers en havisten met een 8 of hoger

Theorie én praktijk: het beste van twee werelden.

Student Leraar Wiskunde Mohamed el Haichar, volgt het driejarig traject voor vwo’ers en loopt stage op het Calandlyceum

Mohamed el Haichar student Leraar Wiskunde

Vwo'er Mohamed el Haichar volgt het 3-jarige traject en loopt stage bij het Calandlyceum: "Deze studie past perfect bij mij. Op deze manier kan ik mijn theorie gelijk in de praktijk brengen op mijn stageplek."

Student Leraar Scheikunde Talitha Prins, volgt het driejarig traject voor vwo'ers en loopt stage op het Cartesius Lyceum

Talitha Prins student Leraar Scheikunde

Vwo'er Talitha Prins volgt het 3-jarige traject en loopt stage op het Cartesius Lyceum: "Na een eerdere universitaire studie heb ik weer nieuwe energie gevonden bij het 3-jarige traject Leraar Scheikunde. Dit traject geeft mij de kans om gelijk voor de klas te staan en sneller klaar te zijn met mijn studie. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik nog student ben, maar dat ik al dichtbij de arbeidsmarkt sta."

Marijke Schaap, Student Leraar Wiskunde, volgt het driejarige traject voor vwo’ers

Marijke Schaap student Leraar Wiskunde

Vwo'er Marijke Schaap volgt het 3-jarige traject: "Er zit veel uitdaging in, het tempo ligt hoger en daarom is gemotiveerd zijn belangrijk. Ook passen we de geleerde theorie direct toe in de praktijk, omdat we meteen al stage lopen. Erg leuk en leerzaam!"

Student Leraar Nederlands Sip Markink, volgt het driejarig traject voor vwo’ers en loopt stage op het IJburg College

Sip Markink student Leraar Nederlands

Vwo'er Sip Markink volgt het 3-jarige traject en loopt stage op het IJburg College: "Door het versnelde lesprogramma sta ik al sinds het begin van het jaar voor de klas, waar ik erg veel plezier in heb! Het traject is leuk uitdagend en ik zie het als een grote kans om sneller mijn bevoegdheid te halen."

Tweedejaarsstudent International Business and Management Studies, Jesse Abbey, volgt het 3-jarige traject: "The most important thing is that you stay motivated, and make the most of the other students’ motivation."

Hbo in drie jaar

Een 3-jarig traject is een vorm van een voltijd bacheloropleiding en leidt op tot hetzelfde einddiploma als de vierjarige opleiding. Je volgt stage en doet praktijkgericht onderzoek. In het tweede of derde jaar volg je een minor en verdiep of verbreed je je kennis.

Voor ambitieuze studenten

Een 3-jarig traject is er voor ambitieuze studenten. Studenten die op zoek zijn naar extra uitdaging. Verder ben je in het bezit van een

  • vwo-diploma, of
  • ​havo-diploma met een gemiddeld eindcijfer van 8 of hoger

Kijk voor meer informatie en de aanvullende eisen bij het traject van jouw keuze

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 10 mei 2017

Doordat we sneller door de lesstof gaan, kunnen we onderwerpen behandelen waar in de reguliere studie geen ruimte voor is, zoals non-profit organisaties. Deze studie is een goede oplossing voor vwo'ers die niet naar de universiteit willen, maar wel uitdaging zoeken.

Vwo'er Nina Keizer - Eerstejaarsstudent Bedrijfseconomie, volgt het 3-jarige traject