Hogeschool van Amsterdam

Het 27ste nationaal decanensymposium UvA-HvA:

The happy few? Zin en onzin van selectie

Het 27ste Nationaal Decanensymposium UvA-HvA vindt plaats op 15 september 2016. Experts uit de onderwijswereld, voor- en tegenstanders van selectie, zullen het thema vanuit verschillende invalshoeken belichten.

Selectie is voer voor discussie. Is het hoger onderwijs straks alleen nog toegankelijk voor serieuze meisjes die cum laude hun diploma halen? Worden er alleen nog studenten toegelaten die zo’n selectie goed aan kunnen, maar zijn dat niet per se de beste studenten? Zijn er wel (wetenschappelijk bewezen) selectie-instrumenten die studiesucces kunnen voorspellen? Is selectie zinvol of is het onzin?

Ook zijn er nog veel vragen. Op welke criteria worden aankomende studenten geselecteerd? Hoe effectief is het? Is selectie in het belang van de student? Leidt het tot minder studie-uitval? Hoe zorgen we dat we laatbloeiers, biculturele - en eerstegeneratiestudenten geen kansen ontnemen?

Nieuw: middagworkshop naar keuze

Het decanensymposium vindt plaats in de Aula van de UvA, Singel 411 te Amsterdam en wordt geopend door CvB-voorzitter mw. prof. dr. Geert ten Dam.

Na het plenaire ochtendprogramma en de lunch volgt een nieuw onderdeel van het decanensymposium: een workshop naar keuze. De workshops worden dit jaar voor het eerst aangeboden en er is per workshop een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor een workshop moet u zich dan ook apart aanmelden.

Logo UvA-HvA
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 11 juli 2016