Hogeschool van Amsterdam

Ouders

Het maken van een studiekeuze is een proces en kost tijd. Als ouder kunt u een belangrijke ondersteunende rol spelen in dit studiekeuzeproces. Op deze pagina vindt u tips om uw kind te begeleiden bij het maken van de juiste studiekeuze.

NIEUW! Webinar op 3 oktober 2016

Op maandag 3 oktober organiseren de HvA en de UvA een webinar voor ouders van studiekiezers. Vanaf 19.30 uur geven ervaren studiekeuzecoaches u inzicht in het studiekeuzeproces van uw kind. Deze informatiesessie geeft u een eerste aanzet om - samen met uw kind - aan de slag te gaan.

Meer informatie over de webinar voor ouders

Voorlichtingsavond voor ouders

De Hogeschool van Amsterdam organiseert een aantal keer per jaar - samen met de Universiteit van Amsterdam - een voorlichtingsavond voor ouders van studiekiezers. Tijdens deze avonden geven ervaren studiekeuzecoaches u inzicht in het studiekeuzeproces van uw kind en krijgt u concrete handvatten waarmee u uw kind kunt helpen in dat proces.

Meer informatie over de voorlichtingsavond voor ouders

Handige tips

  • Ga het gesprek aan. Stel vooral (open) vragen. Het gaat er niet zozeer om dat u informatie krijgt, maar dat uw kind gaat nadenken over wat hij of zij wil.
  • Zie wat uw kind ziet. Bekijk websites van onderwijsinstellingen en bezoek de overkoepelende website studiekeuze123.nl.  
  • Ga mee op pad. Gaat u mee naar open dagen? Twee horen meer dan één en het kan helpen als u na afloop samen reflecteert op de indrukken en informatie van die dag. 

Wilt u meer tips? Kom dan naar de Voorlichtingsavond voor ouders

Studiekeuzeactiviteiten

De Hogeschool van Amsterdam biedt verschillende studiekeuzeactiviteiten aan. Afhankelijk van de vooropleiding en fase van het studiekeuzeproces waarin uw kind zich bevindt, zijn er activiteiten die uw kind kan doen. 

Studiekeuzeactiviteiten

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 13 september 2016