Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Samenwerken

Studenten leren tijdens hun opleiding over ontwikkelingen in hun toekomstige beroepsveld, waarbij ze actief worden betrokken bij het oplossen van actuele praktijkvragen.

Bent u ondernemer en wilt u als bedrijf succesvol blijven in een veranderende omgeving waar maatschappelijke en ecologische duurzaamheid een voorwaarde voor succes is, kijkt u dan eens naar de onderzoeksgebieden van de Hogeschool van Amsterdam binnen het thema ondernemerschap. De bij het programma Ondernemerschap aangesloten onderzoekers werken samen met ondernemende studenten en kunnen u door middel van onderzoek helpen met uw vraagstuk of bedrijfsvoering en (strategische) keuzes inzichtelijk maken.

Amsterdams Ondernemerschap

Belangrijk bij alle genoemde activiteiten en doelstellingen is de verbinding met Amsterdam. Als hoofdstad van het land loopt Amsterdam voorop om van Nederland een top-3 land te maken als het gaat om ondernemerschap. Als grootste hogeronderwijsinstelling van het land willen we gebruik maken van de energie die in dit proces vrijkomt, maar tegelijkertijd ook deze ambitie ten volle ondersteunen met onze studenten, docenten en onderzoekers.

Concreet betekent dit dat we nauw samenwerken met Amsterdamse ondernemerschapspartners. Samen met en via ACE (Amsterdam Center for Entrepreneurship) beschikken we over een groot netwerk van overheidsinstellingen, incubators, bedrijven en vele andere instellingen en initiatieven op het gebied van ondernemerschap. Dit netwerk zullen we komend jaar nog beter gaan benutten en bedienen.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 27 augustus 2015