Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

10K PRE-INCUBATOR

10K is als het gaat om ondernemerschapsbegeleiding het vlaggenschip van het programma ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam. Het is een halfjaars programma, georganiseerd door de HvA, om een voedingsbodem te bieden aan innovatieve en ondernemende ideeen die de potentie hebben echte impact te maken.Om dit te doen biedt 10K onder andere coaching, masterclasses en gebruikt in haar begeleiding evidence-based methodieken.

Onderzoekers van het lectoraat ondernemerschap zijn betrokken bij het 10K programma om de vooruitgang van de deelnemers te monitoren gedurende het pre-incubatie traject. Dit doen zij onder andere door gebruik te maken van surveys, interviews en observaties.

Speciale aandacht wordt er gegeven aan:

  • Het ontwikkelen van ondernemerschaps competenties (Entrecomp)
  • De ontwikkeling van het sociale netwerk en het sociale kapitaal van ondernemers
  • Hoe een idee zich ontwikkelt in een echt daadwerkelijke uit te baten mogelijkheid

Daarnaast zullen zij alumni van het 10K ook na 'afstuderen' blijven volgen op hun ondernemerschapsreis door hen periodiek surveys te laten invullen.

Het doel van deze monitor is tweeledig. Allereerst zoeken we naar inzichten in de effectiviteit van het 10K programma. Daarnaast beschouwen we de ontwikkeling van deze 10K-startups als potentieel interessant lesmateriaal voor de HvA.

Gepubliceerd door  CAREM 26 maart 2018