Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Onderzoek

Lectoraat Entrepreneurships & Entrepreneurial Labs

De afgelopen jaren zijn er in Amsterdam een grote hoeveelheid aan smart city oplossingen gestart die bijdragen aan de kwaliteit van leven in de stad. Echter, veel van deze oplossingen of initiatieven stranden al vóór of vlak na de pilot. Met een team van onderzoekers, docenten en met ondersteuning van studenten doen we praktijkgericht onderzoek naar het opzetten, managen en opschalen van een smart city project. Daarnaast adviseren we organisaties over passende businessmodellen gericht op een smart city oplossing. 

Lees verder

In het Entepreneurial Lab  Store Innovation werken retailers, brancheorganisaties en aanbieders van (in-)store technologie, samen met onderzoekers, studenten en docenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Door het uitvoeren van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek wordt nieuwe kennis gegenereerd die bijdraagt aan de optimalisering van de fysieke en virtuele winkelbeleving.

Social entrepreneurs creëren maatschappelijk impact door te ondernemen. Het oplossen van maatschappelijke problemen staat centraal in het businessmodel. De overheid heeft hetzelfde doel en bij vraagstukken rond arbeidsparticipatie en integratie van vluchtelingen bijvoorbeeld hebben ze elkaar hard nodig. Maar hoe verloopt de samenwerking? Welke businessmodellen werken wel en welke niet? Hoe kan je maatschappelijk impact in waarde uitdrukken? Dat is wat we onderzoeken in het Lab Social Entrepreneurship van de HvA.

Lees verder
Gepubliceerd door  Ondernemerschap 18 oktober 2016