Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Lectoraat Entrepreneurship

Ingrid Wakkee geeft als lector Entrepreneurship leiding aan het lectoraat en het Programma Ondernemerschap met een focus op hoe ondernemers gedurende de verschillende fasen van het ondernemerschap door hun netwerk worden beïnvloed en hoe zij zelf hun netwerk beïnvloeden.

Ingrid Wakkee studeerde International Business Studies in Maastricht en promoveerde bij het NIKOS aan de Universiteit Twente op het onderwerp high tech global startups. De afgelopen 5 jaar was zij Universitair Hoofddocent aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij hield zich onder andere bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs en onderzoek, begeleiding van promovendi, onderwijsmanagement, kenniscirculatie, research & business development.

Wakkee heeft een brede ervaring in praktijk-gericht kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar ondernemerschap en de rol van sociaal kapitaal, sociale netwerken en institutionele processen. Daarnaast in ze al jaren betrokken bij het ontwikkelen van ondernemerschapsonderwijs en de samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven. De onderzoeksthema’s waarover Wakkee zich buigt, zijn onder andere falen en herstart, samenwerking tussen ondernemers en hoger onderwijs, internationalisering en ondernemerschap in ontwikkelende economieën.

Haar werk is gepubliceerd in (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften en edited volumes op het gebied van ondernemerschap en innovatie. Ingrid Wakkee werkt samen met collega’s uit onder meer de VS en Tanzania, is betrokken bij meerdere Europese consortia en is visiting professor in Belfast aan de University of Ulster en aan de Thapar School of Management in India.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 24 december 2018