Programma Ondernemerschap

Hackathon: duurzaam reizen

Hoe kunnen we van reizen met de trein de meest logische optie maken?

Evenement

Wil jij meedenken over het verminderen van de CO2 uitstoot en het verbeteren van mobiliteit omtrent duurzaam reizen met de trein? Geef je dan snel op voor onze hackathon: duurzaam reizen op 14 &15 juni!

Een treinreis zorgt namelijk al snel voor 7 keer minder CO2-uitstoot ten opzichte van een vliegtuig. Met dit gedachtegoed willen wij jullie nieuwe creatieve oplossingen en duurzame innovaties laten bedenken die reizen met de trein promoten, maar ook de customer journey van treinreizigers verbeteren. Voorbeelden van onderwerpen zijn: het verbeteren van de voorbereiding op je treinreis, kijkende naar de algehele trip, bagage ruimte, ticketing, prijs en service.

Wij organiseren deze hackathon met als doel studenten met verschillende achtergronden (o.a. de business school, product design, zorg, onderwijs, sport en digitale media) te laten ervaren hoe het is om samen aan innovatieve ideeen te werken.

Voor deze hackathon zijn wij op zoek naar studenten van verschillende opleidingen die gemotiveerd zijn, zin hebben in een nieuwe uitdaging en zich willen laten inspireren door interessante gastsprekers van o.a. Prorail. Ook zijn er uiteindelijk leuke prijzen te winnen zoals festivaltickets.

Deelname is gratis en alle leuke activiteiten uiteraard ook!

Meer informatie over het programma volgt later:
Locatie: Amsterdam Venture Studios
Datum: 14 en 15 juni
Tijd: Vrijdag vanaf 15:00 tot zaterdag 17:30.

Geef je nu op voor de hackathon: duurzaam reizen!

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 3 juni 2019