Deze melding verbergen X

Home separator Nieuws separator 21 maart: filmvertoning BURMA VJ – beelden vanuit een gesloten land

21 maart: filmvertoning BURMA VJ – beelden vanuit een gesloten land

Burma_VJ

September 2007: Birma wordt wereldnieuws. Stromen monniken in rode gewaden vullen de straten; zij demonstreren tegen de militaire dictatuur in het land. Deze vreedzame opstand van monniken en burgers wordt vervolgens bloedig neergeslagen door de junta. Een aantal filmmakers legt dit vast met gevaar voor eigen leven en smokkelt het beeldmateriaal naar buiten.

Zeldzaam beeldmateriaal

Op 21 maart om 18.00 uur vertonen de HvA en het UAF de film Burma VJ- Reporting from a closed country in leercentrum Floor. Birma is een ‘gesloten’ land: mobiele telefoons zijn grotendeels verboden, het internet wordt gecontroleerd en geblokkeerd en van persvrijheid is geen sprake. Deze film bevat confronterende beelden van de opstand in Burma en toont daarmee de werkelijkheid die anders voor buitenstaanders verborgen blijft.

Ervaringen van vluchtelingenstudenten

De film is vrij toegankelijk voor alle studenten, medewerkers en buurtbewoners. Na de filmvertoning vertellen vluchtelingstudenten die studeren aan de HvA hoe zij aankijken tegen democratiseringsprocessen in hun land van herkomst.

Students that matter

De filmvertoning maakt deel uit van het bewustwordingsprogramma Students that Matter, een samenwerkingsverband tussen de HvA, de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en Movies that Matter. Doel van Students that Matter is via film, debat, theater en muziek bewustzijn en begrip te creëren ten aanzien van vluchtelingstudenten en de interactie met vluchtelingenstudenten te stimuleren, om hun positie in de samenleving te versterken. Vanaf april wordt elke maand een film van Movies that Matter vertoond en nabesproken in leercentrum Floor.

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij de filmvertoning stuur dan een e-mail naar Floor: j.r.gorter@hva.nl.