Hogeschool van Amsterdam

Make It Work

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar (ander) werk?

Ben je geïnteresseerd om in de kansrijke ICT-sector aan de slag te gaan? Wellicht is omscholing door middel van het unieke opleidingstraject van Make IT Work wel iets voor jou! Voor complete informatie verwijzen wij je graag door naar de website: www.it-omscholing.nl

Het profiel van de ICT’er in wording is vastgesteld. Minimale vereisten zijn:

  • juiste motivatie om zich om te scholen naar een ICT-functie op hbo-niveau,
  • kennis van Nederlandse en Engelse taal op hbo-niveau (zowel in woord als geschrift), 
  • diploma op hbo- of wo-niveau, 
  • goede analytische vaardigheden, 
  • goede communicatie- en adviesvaardigheden, 
  • accuraat kunnen werken, 
  • zowel zelfstandig kunnen werken als in teamverband, 
  • proactieve werkhouding, 
  • gedurende het eerste deel (werkend leren traject) 40 uur per week beschikbaarheid en gedurende het tweede deel (lerend werken traject) eveneens 40 uur per week beschikbaarheid.

De online selectieprocedure start met een informatietraject. In dit virtuele traject wordt de ICT’er in wording meegenomen in de wereld van een software engineer of business IT'er. Er volgt veel informatie zoals informatieve filmpjes die concreet uitleggen wat de functies inhouden en welke competenties daarvoor nodig zijn. Wanneer de geïnteresseerde zich aangesproken voelt tot dit traject, gaat hij/zij verder en komt in het selectiegedeelte. Het selectiegedeelte bestaat uit o.a. harde selectiecriteria voor deelname en er zijn testen op Nederlands, Engels, cijfermatig inzicht, analytisch vermogen en persoonlijkheid. Na het succesvol doorlopen van de online selectieprocedure volgt er een kennismakingsmoment tussen potentiële ICT’ers in wording en ICT-bedrijven op de werkgeversmarkt.

Voor de exacte startdata en duur van de opleiding verwijzen wij u graag door naar de website www.it-omscholing.nl 

De cursisten doen in het omscholingstraject ICT-kennis en -vaardigheden op het gebied van software engineering/business IT op en ontwikkelen specifieke competenties die aansluiten bij de vraag uit de huidige markt. Daarnaast is er aandacht voor samenwerking en communicatievaardigheden. Het opleidingstraject bestaat uit twee fases. De eerste vijf maanden worden de ICT’ers in wording opgeleid bij de HvA of HU. Na succesvolle afronding van het eerste deel volgt het tweede deel. De ICT’ers in wording gaan aan de slag bij één van de bij het project aangesloten werkgevers en worden tegelijkertijd verder geschoold: een dag in de week bij de HvA of HU.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de aangesloten ICT bedrijven investeren in dit project. Ook van de cursist wordt een financiële bijdrage gevraagd. We vragen een bijdrage van jou omdat we zeker willen zijn dat jij ook echt serieus aan de slag gaat met je toekomst. Voor een overzicht van de kosten sturen wij je door naar de website: http://www.it-omscholing.nl/nl/kandidaat/informatie-kandidaat/

Gepubliceerd door  Make IT Work 9 maart 2017