Hogeschool van Amsterdam

LO in Beweging

ALO Expo event

Workshop

Op dinsdag 12 februari 2019 organiseert LO in Beweging de allereerste ALO expo. In het eerste deel van dit event staat kennisdelen centraal. Vierdejaarsstudenten van de ALO verzorgen een divers aanbod van workshops die een sterke relatie hebben met het vak Lichamelijke Opvoeding. Het tweede gedeelte van de expo staat in het teken van entertainment in de vorm van dans, muziek en andere creatieve vormen.

Programma

  • 16:00-16:30 Inloop 
  • 16:30-16:50 Start programma
  • 17:00-17:45 Workshopronde 1
  • 18:00-18:45 Workshopronde 2
  • 19:00-20:00 Eten 
  • 20:15-21:00 Workshopronde 3 
  • 21:15-22:15 Show ALO-studenten

Aanmelden

Het ALO expo event zit vol. We hopen je volgend jaar te zien tijdens de 2020-editie! 


Workshopaanbod

Vind jij ook dat kinderen tegenwoordig te veel stilzitten? Zie jij ze liever skaten in de pauze dan achter hun mobiel zitten? Doe dan inspiratie op tijdens de workshop ‘The Ultimate Ride’ waarin je alles leert over de nieuwste board sports. Introduceer de board sports in de gymles en het schoolplein en bied jouw leerlingen nieuwe inspiratie voor een sportieve besteding van hun vrije tijd.  

Als docent heb je niet alleen een voorbeeldfunctie in de klas, maar ook op sociale media. Welke voordelen haal je als docent uit sociale media en wat kun je beter niet doen? Wij nemen je mee in de belevingswereld van docenten LO. Waar lopen zij tegenaan op sociale media en hoe gaan zij hiermee om? Deel jouw eigen ervaringen en leer van elkaar.

Ben jij de docent die het vak Bewegingsonderwijs toekomstproof maakt? Om het voortbestaan van ons mooie vak te garanderen is het belangrijk dat we kunnen verantwoorden wat we doen. In deze workshop staan de principes van constructive alignment centraal. Je leert hoe de ALO omgaat met het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een lessenreeks. En we koppelen alles aan jouw eigen praktijkvoorbeelden. Vandaag doen, morgen toepassen!

 

Kinderen lijken gamen steeds vaker in te ruilen voor buitenspelen met vrienden. De game-industrie begrijpt als geen ander de belevingswereld van kinderen en is daarom zo succesvol. Hoe kunnen wij het succes van de game-industrie introduceren in het bewegingsonderwijs? In de workshop Game je fit leer je om de tools die de game-industrie gebruikt, toe te passen in jouw eigen lessen.


 

Wij hebben er allemaal mee te maken: de snel veranderende waarden en normen binnen onze maatschappij. Osu shinobu staat voor geduld, respect en waardigheid: de drie pijlers van deze workshop. In de workshop Osu Shinobu leer je aan de hand van zelfverdedigingsvormen hoe je deze intrinsieke waarden kunt toepassen binnen jouw lessen LO.

 

Heb jij soms ook het gevoel dat de leerlingen te veel energie hebben of dat ze niet vooruit te branden zijn? Staat je zaal helemaal vol met materiaal en heb je maar weinig tijd en ruimte om een begin of eindspel te spelen en zou je dit wel graag willen? Tijdens de workshop ‘Energy Games in de klas en zaal’ worden jou de handvaten aangeboden om met weinig tijd, materiaal en een diverse groep leerlingen kleinschalige en makkelijke activiteiten te ontwerpen en te organiseren. Daarnaast kun je met deze ervaring ook je eigen kennis delen met de groepsleerkrachten of andere collega’s om op deze manier meer kinderen te laten bewegen tijdens het leren. Tijdens deze interactieve workshop gaan wij samen op zoek naar de meest toffe ‘Energy Games’ die wij toe kunnen passen binnen het werkveld.

Slacklinen, discgolf en spikebal klinken je misschien onbekend in de oren. Maar een onderdeel als balanceren kent iedereen. Toch hebben ALO-studenten hun eigen draai gegeven aan dit bekende onderdeel. Tijdens deze praktische workshop ga je zelf aan de slag met nieuw materiaal en ontdek nieuwe invalshoeken. Pas dit toe in jouw eigen lessen en maak je leerlingen enthousiast.

Goed dat ik je aandacht heb. Een presentatie geven waar mensen geboeid naar luisteren, niks is lastiger dan dat. In deze workshop gaan we interactief met elkaar aan de slag. Je krijgt alle tools aangereikt die ervoor zorgen dat je weet waar een goede presentatie aan moet voldoen. Kennis vergaren en direct in de praktijk brengen, dat is de opzet van deze workshop.

Hoeveel bewegen de leerlingen op jouw schoolplein? In onze workshop laten wij zien hoe je binnen en buiten de school leerlingen stimuleert tot meer beweging. Hoe richt je het schoolplein in tot een sportieve omgeving en welk aanbod vinden leerlingen interessant? Zien bewegen, doet bewegen.

Wat doe jij met de leerling die super creatief is of de leerling die klasgenoten beter motiveert dan jijzelf? Ben jij je ervan bewust dat deze leerlingen kunnen zorgen voor een hoger niveau binnen jouw lessen? En wat kan jij bijdragen aan de ontwikkeling van deze leerlingen? In 45 minuten geven wij je vanuit onze eigen expertise in de topsport handvatten om op een andere manier naar elk soort talent te kijken en deze leerlingen verder te helpen met hun talent.

 

Hoe verhoog je de leeropbrengst in je lessen of trainingen? Tijdens deze workshop behandelen wij de nieuwste inzichten op het gebied van motorisch leren. Welke strategieën werken goed, welke minder en hoe pas je deze toe?

 

Bezigheidstherapie versus echte waarde in het vak? Plezier versus presteren? In deze workshop laten wij de verschillende perspectieven op het bewegingsonderwijs zien. We gaan op een interactieve manier aan de slag met jouw kijk op actuele stellingen en vraagstukken. In het werkveld heersen verschillende meningen over het vak LO. Het doel van deze workshop is om jouw visie op het vak te verrijken.

Benieuwd hoe je de mindset van jouw leerlingen kunt veranderen? Hoe je leerlingen stimuleert om hun eigen grenzen te verleggen, uitdagingen aan te gaan en bovenal elkaar te helpen? Leer meer over de groei en statische mindset van leerlingen. Wij nemen je mee aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden in het klaslokaal en geven je inzicht hoe je de mindset van leerlingen kunt stimuleren en beïnvloeden tijdens de les. 

All-round bewegen, teamwork, leefstijl, mentaliteit en voeding! Dat is Crossfit! Hoe pas je deze rage toe in jouw lessen LO en op school? Tijdens deze workshop gaan we hiermee aan de slag.

 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de ALO expo.

Contact

Heb je een vraag over de ALO expo? Neem dan contact op met lo-inbeweging@hva.nl.

Gepubliceerd door  LO in Beweging 4 februari 2019