Hogeschool van Amsterdam

Leraar voor een Dag

Amsterdamse basisscholen zijn op zoek naar jou!

Heb je er wel eens aan gedacht om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling? Of talenten van kinderen tot bloei te laten komen? Dan is lesgeven in het basisonderwijs in Amsterdam misschien iets voor jou.

Klas

Amsterdam is een wereldstad met een mooie verzameling mensen. Dat zie je ook in het basisonderwijs. Meisjes en jongens met verschillende achtergronden zitten bij elkaar in een klas. Daar horen leraren bij in wie leerlingen zich kunnen herkennen. Leraren die houden van de diversiteit van de grote stad en die weten hoe het is om te leven in Amsterdam.  

De beste manier om erachter te komen of lesgeven bij je past is door zelf eens voor de klas te gaan staan. Wij geven je graag die kans. Je zult zien dat jouw achtergrond en ervaringen met het kleurrijke leven in Amsterdam goed van pas komen. En wie weet ontdek je de leraar in jou!

Programma

Door mee te doen aan Leraar voor een dag krijg je een goed beeld van het beroep van leraar basisonderwijs in Amsterdam. Leraar voor een dag wordt aangeboden in twee vormen: 

  • Je gaat een dag lesgeven op een Amsterdamse bassischool en je wordt hierop voorbereid door studenten van de Pabo HvA en Universitaire Pabo van Amsterdam. 
  • Je krijgt een workshop op je school waarin je van een Amsterdamse juf of meester wat hun werk inhoudt en hoe is het om les te geven in Amsterdam.

Van je decaan op school hoor je welke vorm wordt aangeboden. 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 22 januari 2019