Hogeschool van Amsterdam

Leraar voor een dag

Word leraar voor een Dag op 23 en 24 mei

Op 24 mei kun je ontdekken of het beroep van leraar basisonderwijs iets voor jou is. Je loopt een dag mee met een leraar op een Amsterdamse basisschool in de buurt en je geeft zelf een les. Je zult zien dat jouw achtergrond en ervaringen met het kleurrijke leven in Amsterdam goed van pas komen. Leerlingen herkennen zich in een juf of meester die weet hoe het is om in Amsterdam te wonen en te leven. En wie weet, ontdek je de leraar in jou!

Voorbereiding

Op 23 mei krijg je ’s middags een workshop over hoe je een les voorbereidt en geeft. Studenten van de Pabo HvA en van de Universitaire Pabo van Amsterdam helpen je daarmee. 

Leraar voor een Dag

Op 24 mei ga je op een basisschool in Amsterdam meelopen met een leraar en geef je zelf een les. We doen ons best je te plaatsen op een school in de buurt.

Programma

23 mei 13.30 – 15.30 uur            workshop lesgeven
24 mei 08.00 – eindtijd school     meelopen en lesgeven

Locatie: Hogeschool van Amsterdam, Muller-Lulofshuis
             Wibautstraat 5a, 1091 GH  Amsterdam

Meedoen en aanmelden

Wil jij meedoen? Vraag dan toestemming aan de decaan van je school. Meld je daarna online aan via de button hieronder. Doe dit zo snel mogelijk en uiterlijk op 13 mei a.s.!

Na aanmelding ontvang je direct een bevestigingsmail van deelname. Deze kun je laten zien aan je decaan als bewijs dat je hieraan meedoet. Je hoort uiterlijk een week van tevoren op welke basisschool je mee gaat lopen en met wie.

Wij verwachten je op 23 mei bij de Hogeschool van Amsterdam en op 24 mei op de basisschool.

Klas
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 9 mei 2019