Hogeschool van Amsterdam

Leraar voor een Dag

Amsterdamse basisscholen zijn op zoek naar jou!

Heb je er wel eens aan gedacht om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling? Of talenten van kinderen tot bloei te laten komen? Dan is lesgeven in het basisonderwijs in Amsterdam misschien iets voor jou.

Klas

Amsterdam is een wereldstad met een mooie verzameling mensen. Dat zie je ook in het basisonderwijs. Meisjes en jongens met verschillende achtergronden zitten bij elkaar in een klas. Daar horen leraren bij in wie leerlingen zich kunnen herkennen. Leraren die houden van de diversiteit van de grote stad en die weten hoe het is om te leven in Amsterdam.  

De beste manier om erachter te komen of lesgeven bij je past is door zelf eens voor de klas te gaan staan. Wij geven je graag die kans. Je zult zien dat jouw achtergrond en ervaringen met het kleurrijke leven in Amsterdam goed van pas komen. En wie weet ontdek je de leraar in jou!

Programma

Door mee te doen aan Leraar voor een dag krijg je een goed beeld van het beroep van leraar basisonderwijs in Amsterdam. Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Een dag of meerdere dagen zelf voor de klas staan op een Amsterdamse bassischool.
  • Een Amsterdamse juf of meester vertelt over de praktijk. Hoe beleven zij hun werk en hoe is het om les te geven in Amsterdam?
  • Je krijgt voorlichting over de opleidingen: hbo of universitair

De decaan van je school vertelt je welke vorm jouw school heeft gekozen. 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 20 juni 2017