Kenniscentrum Techniek

EV-gebruikers gezocht voor interactieve workshop: slim gebruik van elektrische energie uit je auto

Elektrische energie uit je auto gebruiken voor je wasmachine?!

Workshop

Door intelligent elektrische voertuigen (EV) te laden en ontladen kan energie in huis of in de wijk voordeliger en efficiënter ingezet worden. Maar welke gevolgen heeft dit voor de actieradius van de auto, de bezetting van laadpunten en de beleving van mobiliteit en energieverbruik? Voor het onderzoeksproject Vehicle to Grid, van Urban Technology van de Hogeschool van Amsterdam*, zijn wij op zoek naar EV-rijders die in een interactieve sessie mee willen denken over de mogelijkheid om de elektrische energie uit je auto slim te gebruiken.

v2g

Met een vehicle to grid systeem wordt het elektrische voertuig (EV) intelligent op- en ontladen om een efficiënter energieverbruik te verkrijgen.

In de workshops zullen we naast de gebruikservaringen van bestaande producten ook aandacht besteden aan motivaties om naar andere energiesystemen over te stappen en te gebruiken. De informatie zal gebruikt worden in de ontwikkeling van hét vehicle to grid systeem voor de nabije toekomst.

Wat vragen we van u?

• Het maken van enkele leuke opdrachten ter voorbereiding op de sessie begin mei, dit kost u circa 7x10 minuten.
  • Deelname aan een interactieve sessie van 18-21h op 23 of 30 juni. Deze sessie vindt plaats bij Studio HvA, Wibautstraat 2-4, 1091 GM, Amsterdam.

Wat levert het ons en u op?

• Inzicht in de motivaties en behoeftes op het gebied van mobiliteit, energie en duurzaamheid
  • De mogelijkheid om de toekomst van mobiliteit en energie samen vorm te geven
  • Voor een kleine maaltijd wordt gezorgd
  • Een gezellige afsluiting van de avond waarin u andere EV rijders ontmoet

Wilt u meedoen aan één van onze interactieve sessies?

Neem dan contact op met Rutger de Vries – onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam bij Urban Technology.

*in samenwerking met Mitsubishi, Alliander, Cofely, Endesa en Amsterdam Smart City

Wat bespaart Vehicle2Grid aan energie?

Bekijk de jaarresultaten van een huishouden in Amsterdam dat met Vehicle2Grid werkt.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 16 juni 2015