Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

CleanMobility

Project

CleanMobility is de verzamelnaam voor de duurzame mobiliteitsprojecten van Faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam. Jaarlijks worden de teams binnen CleanMobility voorzien van een nieuwe lichting tweedejaars studenten van de leerlijnen Engineering, Design & Innovation en E-Technology. Deze studenten werken, naast hun reguliere vakken, tijdens het studiejaar aan het doorontwikkelen van de voer- en vaartuigen die hun voorgangers hen hebben nagelaten. Aan het einde van het studiejaar nemen de studenten met hun zelf gebouwde voertuigen deel in een aantal internationale (studenten)competities welke in het teken staan van het efficiƫnt omgaan met energie.

solarboatHvA

Tegenwindauto SPIRIT neemt jaarlijks deel aan Racing Aeolus waarin Europese studenten uitgedaagd worden om een voertuig te maken welke tegenwind gebruikt als stuwende kracht.

Waterstofauto H2A en elektrisch voertuig EVA strijden jaarlijks mee in de Shell Eco-marathon Europe. Dit is een duurzaamheidsrace waarin studenten door organisator Shell worden uitgedaagd voertuigen te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden op zo min mogelijk brandstof.

Zonneboot SOLAR vaart mee in de Dutch Solar Challenge, een zonnige variant op de beroemde Elfstedentocht.

Meer informatie? Bezoek de CleanMobility-website of hun Facebook-pagina.

Foto onthulling EVA
H2A- Shell Eco Marathon
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 9 november 2016