Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

Biobased Plastics

Op weg naar een duurzame toekomst neemt de vraag naar hernieuwbare grondstoffen zoals biobased plastics toe. Bedrijven krijgen steeds vaker vragen over de mogelijkheden van deze materialen. Om deze vragen te beantwoorden heeft onderzoeksprogramma CleanTech het RAAK-mkb project 'Design Challenges with Biobased Plastics' opgericht. Het project richt zich op deze vragen, door middel van de samenwerking in de biobased plastics waardeketen en de toepassingsgerichte kennis van biobased plastics te vergroten, en deze te vertalen naar praktische tools voor ontwerpers, verwerkers en producenten.

Design Challenges with Biobased Plastics is opgezet in samenwerking met Syntens, Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers en Materia en wordt gefinancierd door Stichting Innovatie Alliantie. De deelnemende bedrijven en de resultaten worden onder meer gepubliceerd op de projectwebsite: www.biobasedplastics.nl

De projecten van Biobased Plastics zijn terug te vinden op de website www.biobasedplastics.nl

Bent u geïnteresseerd in de huidige toepassingsmogelijkheden en eigenschappen van biobased plastics, wilt u in contact komen met ander bedrijven in de keten of meer weten over wat dit project u te bieden heeft, neem dan contact op met Lucy Buddelmeijer.

18 december 2014