Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

City Logistiek

Schone en duurzame steden zijn aantrekkelijk om in te wonen, te werken en te genieten en, niet in de laatste plaats, om in te investeren.

Walther Ploos van Amstel onderzoekt als lector City Logistiek een belangrijke tak van topsector Logistiek, want verkeersdrukte in de stad neemt toe. Stadsbewoners willen een groot aanbod aan verse consumptiegoederen en doen steeds meer aankopen via internet. Vrachtwagens en bestelbussen moeten op tijd bezorgen, dus de druk op het netwerk en de uitstoot van fijnstof nemen toe. Tegelijk stijgt de vraag naar een duurzaam leefklimaat, en meer groen. Ploos van Amstel gaat onderzoeken hoe de binnenstad aan de toenemende vraag kan voldoen, terwijl schadelijke effecten beperkt blijven.

Stadsdistributie is een uitdaging voor Amsterdam. De ruimte is schaars en alle vervoersstromen zorgen voor veel CO2-uitstoot en luchtvervuiling. Licht elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) bieden een oplossing: ze zijn klein, wendbaar, uitstootvrij en vaak een stuk sneller in de drukke stad dan een bestelauto.

Gepubliceerd door  Urban Technology 17 augustus 2018

dhr.  Dr. W. Ploos Van Amstel (Walther)

walther ploos van amstel

Lector City Logistiek

Tel: 0610081090
w.ploos.van.amstel@hva.nl
Bekijk profiel