Kenniscentrum Techniek

Hoe kun je groenafval zelf benutten?

project: Re-Organise eindevenement

Evenement

Wil je weten wat je met je organische reststromen kunt doen om deze waardevol te maken? Of ben je benieuwd hoe je gft of groenafval van jezelf of van anderen kunt gebruiken in je eigen organisatie?

hva

Kom dan naar het eindevenement in het kader van het tweejarig onderzoek Re-Organise. Dit evenement is gericht op professionals, beleidsmakers, onderzoekers en onderwijs in de stadslandbouw, afvalverwerking, horeca en groensector. Moderator Vera Dalm (Milieu Centraal / VVM) neemt ons mee vanuit de circulaire principes naar de stadslandbouw tot aan de praktische toepassingen voor organisch afval.

14.15 uur: Openingspresentaties

Wat is de waarde van organische reststromen in het kader van de circulaire economie? Waarom moet er iets gebeuren en wat kunnen we er zelf aan doen? Met o.a. Vera Dalm (Milieu Centraal/ VVM) en Joeke Postma (Wageningen University & Research).

15.00 uur: Resultaten Re-Organise

Resultaten van tweejarig onderzoek naar de kansen en obstakels van het decentraal verwerken van organische reststromen.

15.15 uur: Pauze

15.45 uur: Parallelsessies

Keuze uit één van de drie workshops:

• Workshop Keuze-tool door adviesbureau CLM. Welke oplossing is voor jouw situatie geschikt?
  • Workshop Verwerkingstechnieken. Pitches en uitleg van ondernemers en experts o.a. op het gebied van biovergisting, compostering, biomeilers en meer.
  • Circulaire Game Handel in organische reststromen. Speel mee en leer alles over het ontwikkelen van circulaire concepten.

16.40 uur: Welke kant moet het op?

Debat over de waarde van het decentraal verwerken van organisch afval met o.a. The Waste Transformers, Metabolic, Circulaire ProefTuin van West en gemeente Amsterdam.

17.10 uur: Vervolg en afsluiting

Locatie en tijd