Kenniscentrum Techniek

Recurf eindevenement

11 oktober 14.30 - 19.00 Auditorium, Leeuwenburg, Hogeschool van Amsterdam

Evenement

Verschillende bedrijven in de metropoolregio Amsterdam hebben textielresten die zij niet op een goede manier kunnen hergebruiken. Denk aan de jutenzakken van Starbucks, het snijafval van Ahrend of het niet herbruikbare textiel dat Sympany inzamelt. Nu worden deze textielresten vaak verbrand of tot vul- of isolatiemateriaal verwerkt. Binnen het RECURF-project heeft de Hogeschool van Amsterdam (HvA) onderzocht hoe dit textiel een nieuw, hoogwaardig leven kan krijgen.

RECURF-project

Door textielresten te combineren met biobased plastics ontstaan nieuwe materialen met unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Bij voorkeur worden hiermee producten ontwikkeld die de bedrijven die de textielresten ter beschikking hebben gesteld, zelf weer kunnen gebruiken of verkopen; een interessant circulair business model, met zowel economische als ecologische waarde.

Tijdens het eindevenement laten we de resultaten van RECURF zien en blikken alvast vooruit naar vervolgonderzoek. Samen met de projectpartners en andere ge├»nteresseerden kijken we naar en bespreken de kansen en mogelijkheden van dit innovatief biocomposiet materiaal.

Wanneer: Woensdag 11 oktober 2017 van 14.30 tot 19.00 uur met aansluitende borrel

Waar: Hogeschool van Amsterdam, Weesperzijde 190, Amsterdam, Auditorium

Inloop en registratie, inclusief koffie en thee

Opening en welkom door Natasja van den Berg