Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

Recurf eindevenement

11 oktober 14.30 - 19.00 Auditorium, Leeuwenburg, Hogeschool van Amsterdam

Evenement

Verschillende bedrijven in de metropoolregio Amsterdam hebben textielresten die zij niet op een goede manier kunnen hergebruiken. Denk aan de jutenzakken van Starbucks, het snijafval van Ahrend of het textiel dat Sympany inzamelt. Nu worden deze textielresten vaak verbrand of tot vul- of isolatiemateriaal verwerkt. Binnen het RECURF-project heeft de Hogeschool van Amsterdam (HvA) onderzocht hoe dit textiel een nieuw, hoogwaardig leven kan krijgen.

RECURF-project

Door textielresten te combineren met biobased plastics ontstaan nieuwe materialen met unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Bij voorkeur worden hiermee producten ontwikkeld die de bedrijven zelf weer kunnen gebruiken of verkopen; een interessant circulair business model, met zowel economische als ecologische waarde.

Tijdens het eindevent laten we de resultaten van RECURF zien en blikken alvast vooruit naar vervolgonderzoek. Samen met de project partners en andere geïnteresseerden kijken we naar en bespreken de kansen en mogelijkheden van dit innovatief bio composietmateriaal.

Wanneer: Woensdag 11 oktober 2017 van 14.30 tot 17.30 uur met aansluitende borrel

Waar: Hogeschool van Amsterdam, Weesperzijde 190, Amsterdam, Auditorium

Indien er vragen zijn hierover dan kun je contact opnemen met secretariaat Faculteit Techniek: secretariaatft@hva.nl

Moderator van het eindevenement is Natasja van den Berg 

Sinds de publicatie van het boek Praktisch Idealisme (2003) geldt Natasja als een van de vooraanstaande experts op het gebied van duurzaamheid en mondiale rechtvaardigheid. Zij was jarenlang columniste voor dagblad De Pers en maandblad Ode. Zij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2012 richtte zij samen met met Menno van der Veen en Michiel Hulshof het strategiebureau Tertium op. Tertium is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere inhoudelijke bijeenkomsten en doet onderzoek naar hoe burgers betrokken kunnen worden bij complexe maatschappelijke thema’s.

Natasja is lid van het bestuurslid van Stichting Max Havelaar Nederland en voorzitter van de raad van toezicht van het Hivos Triodos Fonds. Zij werkte in het verleden onder meer als projectleider bij GhettoRadio, projectleider bij omroep Llink en hoofd politiek bij debatcentrum De Balie. Ze maakte en modereerde talloze programma’s over politiek, mondiale rechtvaardigheid en duurzaamheid en treedt op als dagvoorzitter op bijeenkomsten in heel Nederland.

Gepubliceerd door  Urban Technology 26 juli 2017