Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Van startbekwaam tot stadsbekwaam

de pedagogische functie van Onderwijs en Opvoeding

Lectorale rede

Zijn kinderen niet altijd kinderen, is leren niet gewoon leren en blijft onderwijzen niet overal gewoon onderwijzen? En kunnen beroepsopleidingen voor pedagogische en onderwijskundige professionals overal in het land niet gewoon hetzelfde zijn? Nee.

Een dergelijke ‘one size fits all’-benadering doet onvoldoende recht aan de complexe uitdagingen waar pedagogen en leerkrachten in de grote stad voor staan. Een superdiverse populatie van kinderen en hun ouders in een zeer rijke omgeving geven onderwijs en opvoeding in de grootstedelijke context een eigen pedagogische dimensie.

Op woensdag 22 april 2015 sprak prof. dr. R.G. Fukkink, lector Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam, zijn lectorale rede uit.

Webcollege

Van de Lectorale Rede van prof. dr. R.G. Fukkink is een webcollege gemaakt, deze is hier te bekijken

Gepubliceerd door  Centre for Applied Research in Education 22 april 2015