Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Minnaertprijs voor lector Ed van den Berg

12 dec 2015 15:54 | Centre for Applied Research in Education

Afgelopen weekend werd de Minnaert Prijs toegekend aan lector Ed van den Berg

Afgelopen weekend werd de Minnaert Prijs toegekend aan lector Ed van den Berg tijdens de jaarlijkse conferentie van  600 natuurkunde docenten in het middelbaar onderwijs. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt voor innovatieve en inspirerende bijdragen aan het natuurkunde onderwijs over een reeks van jaren. Het is de “Nobel” van het natuurkunde onderwijs en genoemd naar de bekende Utrechtse astronoom Marcel Minnaert die zich ook zeer inzette voor het verbeteren van het natuurkunde onderwijs in zowel basisschool als voortgezet onderwijs. Onafhankelijk hiervan was Ed ook gevraagd als voorzitter van de conferentie. Op deze conferentie presenteerde en demonstreerde Wouter Spaan (HvA, DOO, Natuurkunde) in een volle zaal over regenbogen en leidden Wouter en Ed en collega auteurs 3 volle workshops over hun demonstratieboek ShowdeFysica , uitgegeven door de NVON (Nederlandse Vereniging voor Onderwijs in de Natuurwetenschappen).

Uitreiking Minnaertprijs Ed van den Berg

Lector Ed van den Berg ontvangt de Minnaertprijs