Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Training: Sterrenkunde in de klas

25 nov 2013 10:04 | Centre for Applied Research in Education

Meester, hoe groot is de Zon?

Sterrenkunde nascholing - november december 2013
Hoe ver staan de sterren? Waarom verandert de Maan van vorm?

Uw leerlingen zullen vast wel eens met dit soort vragen zijn gekomen. Het is fijn om dan vol vertrouwen de juiste antwoorden te kunnen geven. Of nog beter, om zelf een les te geven over de Zon, sterren en planeten. EU Universe Awareness (http://www.unawe.nl) en de Pabo Hogeschool van Amsterdam bieden daarom kosteloos een laagdrempelige Teacher Training aan waarin u leert over het universum en hoe u dit onderwerp kunt introduceren in uw klas!

De training Tijdens twee bijeenkomsten wordt u op een toegankelijke manier wegwijs gemaakt in het heelal. Geen enkele voorkennis is vereist, en u krijgt alle ruimte om vragen te stellen. U krijgt een duidelijke rondleiding door het heelal en wij bieden u concrete activiteiten die u kunt uitvoeren met uw klas.

Wetenschap & techniek onderwijs Sterrenkunde is bij uitstek geschikt voor wetenschap & techniek onderwijs. Het is een aansprekend onderwerp en op een laagdrempelige manier uit te leggen aan de hand van de verschijnselen die kinderen elke dag ervaren. Bovendien leent sterrenkunde zich uitstekend voor onderzoekend leren door middel van kleine experimentjes en activiteiten. Terwijl u uw leerlingen aanspoort tot creatief en logisch nadenken door ze te introduceren in de wereld van wetenschap, streeft u tegelijkertijd de kerndoelen na van het basisonderwijs. Sterrenkunde heeft namelijk niet alleen raakvlakken met rekenen, maar ook met taal en wereldoriƫntatie.

Het heelal herbergt de mooiste en spannendste natuurverschijnselen die elk kind inspireren. Alleen al de gigantische afmetingen spreken tot de verbeelding. En veel van de dagelijkse fenomenen vinden hun oorsprong in het universum: de Zon zorgt voor dag en nacht, de Maan bepaalt wanneer het eb en vloed is, en de sterren wijzen ons de weg als we zijn verdwaald. Deze link met de belevingswereld van kinderen maakt sterrenkunde een ideale toegangspoort tot de wereld van wetenschap & techniek.

Cursusdagen 1e sessie: donderdag 21 november 19:00 - 21:00 uur 2e sessie: donderdag 12 december 19:00 - 21:00 uur

Locatie Pabo Hogeschool van Amsterdam, Wibautstraat 2 - 4 Kohnstammhuis KSH 03.A34

Kosten Deze training is gratis

Inschrijving Geschikt voor zowel onder- als bovenbouw. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in op deze website .