Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Manifestatie Leraren met Lef

Evenement

Regionale manifestatie Leraren met Lef en HvA over leiderschap van leraren: donderdag 23 oktober

Leraren met Lef

Op 23 oktober organiseert Leraren met Lef in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam een regionale manifestatie over leiderschap van leraren. De manifestatie past in een reeks van regionale bijeenkomsten die Leraren met Lef organiseert onder de noemer 'Leraren met Lef zoeken Directeuren zonder Vrees', waarin we op zoek zijn naar collega leraren en hun directeuren die samen met ons het onderwijs willen verbeteren.

Tijdens deze manifestatie komen naar aanleiding van het proefschrift van Marco Snoek, lector aan het kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam, over leiderschap van leraren, verschillende leraren en schoolleiders aan het woord. Zij vertellen hoe zij hun leiderschap ontwikkelen of hoe zij leraren ondersteunen bij de ontwikkeling van dat leiderschap, hoe ze dat in de praktijk toepassen en welke belemmeringen ze daarbij tegen komen.

Deze verhalen bieden Leraren met Lef  handvatten om hun eigen leiderschap te ontwikkelen en vorm te geven, en bieden schoolleiders zonder vrees handvatten over hoe ze in hun school leiderschap van leraren kunnen faciliteren.

De manifestatie vindt van 16:00 tot 19:00 uur plaats op het Hyperion College Amsterdam (vlakbij het Centraal Station).
Deelname is gratis.

Details van het programma en het inschrijvingsformulier zijn hier te vinden

Gepubliceerd door  Centre for Applied Research in Education 15 oktober 2014