Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Conferentie ouderbetrokkenheid 14 juni

6 jun 2017 14:14 | Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Een goede samenwerking tussen ouders en de school is cruciaal. Leerlingen krijgen kans hun talenten te ontwikkelen en het risico op schooluitval vermindert.

Conferentie ouderbetrokkenheid

Maar hoe geven scholen in Amsterdam vorm aan ouderbetrokkenheid? Wat kunnen schoolleiders, leraren en medewerkers van elkaar leren? Om nieuwe inzichten op te doen en ideeën over dit thema uit te wisselen, organiseert de gemeente Amsterdam vanuit de Amsterdamse Klas de Conferentie Ouderbetrokkenheid.

Op woensdagmiddag 14 juni presenteren we de nieuwste inzichten rondom dit thema. Inzichten vanuit de wetenschap, maar zeker ook uit de praktijk. Je krijgt gelegenheid om met onderwijsprofessionals, ouders en experts ervaringen en tips uit te wisselen. De enorme diversiteit aan ouders en scholen (voorschool, primair onderwijs en voortgezet onderwijs) komt daarbij zowel plenair als in een aantal interactieve deelsessies aan bod. Kom jij ook?

De conferentie is in het IJburgcollege 2, Geertje Wielemastraat 1. Je bent welkom vanaf 14.00 uur. Het programma begint om 14.30 uur.

Programma 

  • 14.00 – 14.30    Inloop en registratie
  • 14.30 – 15.30    Welkom en in gesprek met wethouder Onderwijs, Simone Kukenheim. Presentaties van Peter Hulsen, 'de staat van de ouder' en Ron Oostdam over de nieuwste inzichten en onderzoeken ouderbetrokkenheid.
  • 15.40 – 16.40    Workshopronde - keuze uit vijf verdiepende workshops
  • 16.40 – 17.00    Wrap up & borrel

Meer informatie? -> kijk dan HIER!

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij deze conferentie, meld je dan uiterlijk maandag 12 juni aan via het aanmeldformulier.

Tot ziens op woensdag 14 juni.

AANMELDEN - EVENT WEBSITE - AMSTERDAMSE KLAS OP FACEBOOK