Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Scriptieprijs HvA FOO gaat naar Jacinta Molkenboer

10 dec 2014 00:00 | Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Dinsdagmiddag na vieren druppelt het publiek binnen in de Kohnstammzaal voor de tweede prijsuitreiking van de Scriptieprijs HvA Onderwijs en Opvoeding. Vlak voor de start vraagt juryvoorzitter Ron Oostdam de zaal nog even om geduld. Er blijkt nog een hele klas te komen om hun studiegenoot aan te moedigen bij de uitreikingen. En aanmoedigen doen ze. De winnaars krijgen steeds een enthousiast applaus.

Subcategorieën Dit jaar heeft de jury besloten de beoordeling wat anders aan te pakken. Naast de eerste, tweede en derde prijs, zijn ook vier subcategorieen in het leven geroepen waar een oorkonde en 75 euro voor uitgereikt wordt.   De jury noemt per subcategorie drie genomineerden en het commentaar van de jury bij de scripties, waarna de winnaars uitgeroepen worden door decaan Ietje Veldman. Deze betreden wat verlegen het podium en willen vooral hun begeleiders bedanken. De winnaars in bovenstaande categorieen zijn geworden:  

 1. Beste theoretische kader:
  Marjolein Hoogendoorn en Sanne Gloerich, leraar Nederlands
  Scriptie: De leercyclus van Kolb. Ervaringsleren in het voortgezet onderwijs.
 2. Kwaliteit van uitvoering van onderzoek en eigen reflectie daarop:
  Jacinta Molkenboer, master leraar Engels  
  Scriptie: Pubers lezen (Engels)…?.! De motivatie voor en het stimuleren van het lezen van ‘leuke’ boeken in het (vreemde)talenonderwijs.
 3. Originaliteit: en creativiteit van het onderzoek voor de praktijk:
  Elly Karregat, leraar Biologie
  Scriptie: En de mens dan?
 4. Relevantie van onderzoek voor urban education:
  Ramazan Temirci, leraar Nederlands
  Scriptie: De invloed van vooroordelen bij autochtone leerlingen op hun leerprestaties voor Nederlands bij een allochtone docent.

Daarna is het moment aangebroken waarop de Scriptieprijs wordt bekendgemaakt. Voor de eerste, tweede en derde prijs wordt respectievelijk 250, 150 of 100 euro ontvangen. De winnaars van de Scriptieprijs 2014 zijn geworden:  

 1. Jacinta Molkenboer (master leraar Engels)     
  Pubers lezen (Engels)...?! De motivatie voor en het stimuleren van het lezen van 'leuke' boeken in het (vreemde)talenonderwijs.
 2. Andrea van Zoomeren (Pedagogiek)
  Gescheiden ouders, verbonden door conflicten: beschrijvend onderzoek naar de omgang van pedagogisch medewerkers bij conflictsituaties tussen gescheiden ouders, uitgevoerd in opdracht van Kinderopvang Solidoe voor de Hogeschool van Amsterdam
 3. Nadine Nijman (Pabo)
  Op weg naar meer zelfstandigheid door middel van de weektaak.

Hiermee heeft Jacinta zowel een prijs voor een subcategorie als de hoofdprijs binnengesleept. Bij het winnen van de subcategorie sloeg ze een toespraakje bescheiden af, maar bij het winnen van de hoofdprijs wil ze toch graag een paar mensen bedanken.     Jacinta en alle andere winnaars, gefeliciteerd!

groepsfoto scriptieprijs 2014