Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Demonstratiewedstijd Natuur- en Scheikunde

Evenement

Studenten en docenten van Hogeschool Windesheim, Vrije Universiteit en Hogeschool van Amsterdam deden mee aan dit evenement.

Vakken als natuur- en scheikunde kun je prachtig zichtbaar en tastbaar maken via demonstraties, en soms heel spectaculair.

Op 18 april lieten studenten van de lerarenopleidingen natuur- en scheikunde van HvA, Windesheim, en VU  zien wat ze kunnen in het HvA/VU/Windesheim demonstratie festival.

De wedstrijd werd beoordeeld door bekende vakdidactici: Ineke Frederik en Hein Bruijnestein.

Aan de demonstratiewedstrijd op 18 april 2016 namen 14 studenten van HvA, Windesheim, en VU deel.

De demonstratiewedstrijd is gewonnen door Antoon Vreeker met zijn demonstratie van de ontploffingsmotor, het prototype voor de benzine en diesel motor. Met een ingenieus in elkaar geknutseld model liet Antoon op heldere en interactieve wijze zien hoe zo'n motor werkt.

Ook HvA studente Myrna den Baas bereikte de finale met haar demonstratie van de Vuurtornado.

De foto toont Antoon met de wisselbeker die dus een jaar mag bivakkeren op de HvA.

Programma:
15.00 – 15.30 Inloop met koffie en thee
15.00 – 17.30 eerste ronde in 2 parallel groepen
17.30 – 17.50 pauze / borrel
17.50 – 19.00 Top 4 demonstraties met aansluitend beraad van jury en prijsuitreiking

Datum:              maandag 18 april 2016
Tijd:                    15.00 - 19.00 uur