Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

SAVE the DATE: Research Meet-Up Urban Education

Stadsbekwaam – Werken aan een nieuwe lijn ‘ouderbetrokkenheid’

Evenement

Met o.a. Simone Kukenheim (wethouder Onderwijs, Jeugd, Diversiteit) en diverse experts van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam.

Research Meet-Up

 

Urban Education

Het HvA onderzoeksspeerpunt Urban Education organiseert op donderdag 14 september een programma in de serie Research Meet-Ups bij HvA Debatcentrum FLOOR. Bij de Research Meet-Ups staan de effecten en resultaten van HvA onderzoeksprojecten in de praktijk centraal. Samen met en voor betrokkenen uit de stad, onderzoekers, docenten en studenten bespreken we wat praktijkgericht onderzoek daadwerkelijk betekent voor het dagelijks leven in Amsterdam.

Start samenwerkingsproject

Tijdens deze Research Meet-Up wordt de start van het samenwerkingsproject Leerlijn educatief partnerschap/ouderbetrokkenheid gemarkeerd met een divers programma met kennisuitwisseling, discussie en netwerkborrel.

De HvA, de UvA en de Gemeente Amsterdam zijn een samenwerking aangegaan waarin een doorgaande leerlijn educatief partnerschap/ouderbetrokkenheid wordt ontwikkeld en geïmplementeerd. Het doel is om aankomende leerkrachten en pedagogen adequaat voor te bereiden in het omgaan met ouders binnen een complexe grootstedelijke omgeving en voldoende te zijn voorbereid op het terrein van effectief communiceren, met name in het oudercontact.

Programma en aanmelding

De definitieve uitnodiging met het programma volgt nog, maar aanmelden kan nu al : klik hier voor aanmelding Research Meet-Up Urban Education.

Partners:

  • HvA Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding (Faculteit Onderwijs en Opvoeding Hogeschool van Amsterdam)
  • Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Amsterdam , Universiteit van Amsterdam
  • Gemeente Amsterdam
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 10 augustus 2017