Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Zelfverdedigingen weerbaarheid: train de trainer

Wordt uitsluitend op aanvraag aangeboden

Uniek in Nederland! Het meest effectieve weerbaarheidsprogramma voor meiden, jongens maar ook voor volwassenen. Gericht op verantwoord en bewust omgaan met angst, stress en primaire reacties van het menselijk lichaam. Toepasbaar in het gehele onderwijs (SO, BO, VO, VSO en HBO) en volwasseneducatie.

Z&W

Doelgroep

Docenten lichamelijke opvoeding, docenten in het voortgezet onderwijs en andere belangstellenden.

Programma

‘Van communicatie tot effectieve mentale en fysieke zelfverdediging (weerbaarheid)’: je leert alle technieken, vaardigheden en methodieken voor het verzorgen van actuele en veilige zelfverdedigings- en weerbaarheidslessen. Speciaal gericht en afgestemd op de diverse doelgroepen binnen de lessituatie in het onderwijs en/of de volwassenenducatie.

Tijdens deze cursus krijg je inzicht in de nieuwste ontwikkelingen (anno 2015) op het gebied van weerbaarheid en zelfverdediging. Je maakt uitgebreid kennis met een wetenschappelijk onderbouwde visie. Naast het aanleren van technieken bieden wij inzicht in reactiemechanismen onder stressvolle omstandigheden, dynamische trainingsoefeningen en het effectief inzetten van verschillende leerstijlen. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht geschonken aan pedagogisch didactisch handelen, breinkennis en genderproblematiek (verschillen in training aan mannen en vrouwen) in relatie tot weerbaarheid. Wij bieden hiermee een totaalconcept waarmee je naar elke doelgroep kunt differentiëren.

Deze cursus kan op aanvraag binnen uw bedrijf of organisatie worden aangeboden.

Docent

Mark van Dieren, docent Lichamelijke Opvoeding, meervoudig gecertificeerd trainer sociale vaardigheid én weerbaarheid, oud-trainer/-docent/-examinator gevaarsbeheersing (politie/psychiatrie). Mark heeft ruime ervaring met onderwijs binnen diverse beroepssectoren en is tevens docent voor onze cursus agressiemanagement.

Bijzonderheden

De training kan onderdeel uitmaken van het schoolveiligheidsplan. Deze training vindt plaats onder auspiciën van de Landelijke Adviesraad Zelfverdediging en preventie van seksueel geweld in het voortgezet onderwijs (LAZ).

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding 21 oktober 2015