Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Klimspelvormen

Veilig en attractief in het onderste deel van de klimwand, ook zónder officieel certificaat!

Sinds de klimwand in de gymzaal op middelbare scholen is geplaatst is klimmen een vast onderdeel van de gymles. De ervaring leert alleen dat tijdens deze gymlessen nauwelijks techniekvormen worden gebruikt. Zeer onterecht, want met aantrekkelijke oefen- en spelvormen kan op het gebied van klimtechniek snel winst worden geboekt. Daarnaast zijn er talloze leuke recreatieve spelvormen mogelijk op de klimwand. En ook zonder officieel certificaat kun je hele leuke dingen doen op (het onderste deel van) de klimwand!

Klimmen

Inhoud

In een workshop van drie uur krijgen docenten handvatten aangereikt om de klimles nog interessanter te maken voor hun leerlingen. Vele verschillende spel- en bouldervormen worden aangereikt, die direct de volgende dag zijn toe te passen in de les op school. Deze workshop is gebaseerd op onderdelen van de officiële Sportklimbegeleideropleiding.

Doelgroep

Docenten LO die lessen op een klimwand (willen) verzorgen. Docenten hoeven niet in het bezit te zijn van een officieel certificaat.

Data

Donderdag 12 oktober 2017 van 18.30-22.00 uur.

Docent

Frans Melskens, kerndocent NKBV, docent lichamelijke opvoeding, workshopleider KVLO, auteur van het boek ‘Sportklimmen, spelen met evenwicht’.

Prijs

€ 55,- inclusief certificaat

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via onderstaande button

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding 24 januari 2017