Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Certified Personal Trainer

Start 23 september 2017

Wil jij je onderscheiden en hoge kwaliteit leveren als Personal Trainer? Dan is de opleiding Certified Personal Trainer de perfecte keuze voor jou. Je wordt namelijk opgeleid volgens de hoge kwaliteitseisen van de Amerikaanse non-profit organisatie National Strength & Conditioning Association (NSCA). Deze opleiding is dan ook de perfecte voorbereiding op het internationaal erkende NSCA CPT-examen. De NSCA is wereldwijd koploper op het gebied van onderwijs in fitness en health.

Personal Trainer

Programma

Tijdens de achtdaagse opleiding komen alle facetten aan de orde die noodzakelijk zijn om te voldoen aan het CPT-examen:

  • bewegingswetenschappen (basisanatomie en fysiologie); 
  • consultatie en evaluatie (voeding en mentale aspecten); 
  • trainingstechnieken (trainingsleer, biomechanica en praktische handvatten); 
  • ontwikkelen van een trainingsprogramma (gericht op krachttraining); 
  • klanten met bijzondere behoeften (medisch fitness)  

De opleiding sluit af met een HvA-examen. Facultatief bestaat er ook de mogelijkheid om het NSCA examen af te leggen in Amsterdam.

Doelgroep

Je kunt de opleiding CPT volgen als je voorkennis hebt van de trainersbranche op het gebied van biomechanica, fysiologie en anatomie. Die heb je opgedaan tijdens werkzaamheden in de fitnessbranche of door middel van je vooropleiding CIOS, ALO, Fysiotherapie of Bewegingswetenschappen. De lessen zijn in het Nederlands, echter de literatuur en de gebruikte terminologie is in het Engels. Het HvA-examen is in het Nederlands.

Examen

Het HvA-examen* is in het Nederlands. Op de examendag wordt er kennis getoetst bij de theorietoets en de toepassing en inzicht wordt bij de casus getest. De didactische en eigen vaardigheid wordt bij het praktijkgedeelte getoetst. De kennistoets bestaat uit 80 MC vragen, waarvan er minimaal 54 goed moeten zijn. Daarnaast dien je voor de praktijkonderdelen Instructie, Eigen vaardigheid en Casus een voldoende te halen.

Behalve het HvA-examen kun je ook opgaan voor het NSCA-examen. Dit examen kun je op eigen gelegenheid op een zelf te kiezen datum doen op een externe locatie in Amsterdam. 

Data

Najaar 2017:

23 en 30 september

10.00 - 16.00 uur

7 en 14 oktober

10.00 - 16.00 uur

4, 18 en 25 november

10.00 - 16.00 uur

2 december

10.00 - 16.00 uur

Het HvA-examen is op 16 december 2017. 

Prijs

€ 1450 (inclusief HvA-examen en HvA-diploma*, lunch, reader en ander scholingsmateriaal, exclusief leerboek).  Bij de prijs inbegrepen is een 1e examen en een herexamen. Aan een eventuele 3e mogelijkheid zijn extra kosten verbonden van € 99. 

Verplicht leerboek: NSCA’s Essentials of personal training, (second edition, ISBN 9780736084154). Te verkrijgen bij bol.com of amazon.com.

Exclusief zijn: inschrijving bij de NSCA en het NSCA-examengeld.  

*Het HvA-diploma staat voor positieve afronding van de opleiding. Het NSCA-examen, inclusief inschrijving lidmaatschap bedraagt tussen de 355 en 390 dollar (ligt aan het tijdstip waarop je je aanmeldt).  Voor informatie over NSCA-registratie en -examen, zie de  NSCA-website. Mocht je het NSCA examen willen afleggen, dan adviseren wij om óf vooraf, óf zo snel mogelijk, nadat de cursus is begonnen, lid te worden van de NSCA.Indien je het NSCA examen wilt afleggen, is het raadzaam om vóóraf je EHB(S)O certificaat te hebben gehaald. Je mag wél examen doen bij de NSCA, maar je krijgt pas uitsluitsel van je examen na het aantonen van een geldig EHBO certificaat. 

Inschrijving

Inschrijven voor het najaar kan tot 9 september 2017. Voor meer informatie over het NSCA-lidmaatschap, zie de  NSCA-website

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding 19 mei 2017