Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Urban Vitality HvA draagt bij aan de Week van de Zorgtransitie

28 mei 2015 08:45 | Urban Vitality

Afgelopen dinsdag organiseerde het onderzoeksprogramma Urban Vitality tijdens de 'Week van de Zorgtransitie' in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een evenement waarbij de veranderingen in de zorg centraal stonden.

Onderzoekers uit het Urban Vitality programma informeerden het publiek over alle relevante lopende projecten. Zo ging Lea den Broeder, lector Omgeving en Gezondheid, in op het project ‘Kijk! Een gezonde wijk!’ waarin samen met bewoners wordt vastgesteld welke factoren voor Slotermeer van belang zijn om gezond en vitaal in hun wijk te kunnen wonen. Met behulp van een app kunnen deelnemers zelf inzichtelijk maken waar het nog aan schort en waar zij kansen voor verbetering zien.

Ben Kröse, lector Digital Life, ging in op de rol van sensortechnologie in de zorg. Als voorbeeld noemde hij de monitoring van beweging in woningen van ouderen, waardoor zij zich veiliger voelen.

Overige gastsprekers waren filosoof Lammert Kamphuis, die inging op de betekenis van ‘goed leven’ en Peter van Zutphen, die bezoekers liet kennismaken met het bijzondere woonproject Nieuw Bouwlust.

Al met al een nuttige avond waarop innovatieve ideeën omtrent de zorgtransitie door het gemêleerde publiek enthousiast ontvangen werden.

Meer informatie: www.hva.nl/urbanvitality