Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Studenten opleiding Voeding genomineerd voor NVVL jaarprijs 2015

Genomineerden NVVL jaarprijs 2015 bekend

11 feb 2015 11:52 | Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

De jury maakt de genomineerden voor de NVVL scriptiejaarprijs bekend. Deze prijs wordt uitgereikt voor de beste HBO- én WO- afstudeerscriptie op gebied van levensmiddelentechnologie, voeding of diëtetiek. Het doel van de prijs is om goed (praktisch) onderzoek te stimuleren. Een onafhankelijke en deskundige jury beoordeelt de scripties.

Van de 12 inzendingen zijn 4 scripties genomineerd voor de NVVL jaarprijs 2015:

• Inge Krul en Carla van Aller: ‘Energiebehoefte bij kinderen met een verdenking op een neuromusculaire- en/of mitochondriële ziekte’, Hogeschool van Amsterdam;
  • Bo van Rooy: ‘Voedings- en supplementinname van zware en lichte roeiers’, Hogeschool Den Haag;
  • Anniek Hoogeveen: ‘Partial budgeting analysis of the provision of allergen information and allergen free food in a catering business’, Wageningen Universiteit;
  • Cindy de Wolf: ‘Developing Quality Management Maturity Model to assess food processing companies’, Wageningen Universiteit.

De winnaars worden volgende maand bekend gemaakt. Zij worden beloond met een oorkonde, een geldbedrag van € 500,-  en een aandenken. Daarbij mogen zij op donderdag 21 mei een toelichting geven op hun onderzoek tijdens het BCF Career Event.