Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Dam tot Damloop en Hogeschool van Amsterdam starten onderzoek naar sport en gezondheid

8 mei 2014 10:52 | Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Le Champion, organisator van de Dam tot Damloop, en de Hogeschool van Amsterdam (domein Bewegen, Sport en Voeding) starten een vijfjarig onderzoeksprogramma op het gebied van sport en gezondheid in relatie tot de Dam tot Damloop.

Door middel van de samenwerking willen beide partijen de bijdrage van evenementen zoals de Dam tot Damloop op gezondheid en leefstijl inzichtelijk maken en optimaliseren. Ook de economische impact van het grootste hardloopevenement van Nederland wordt in kaart gebracht.

Zowel Le Champion als de Hogeschool van Amsterdam streven naar een gezonde en actieve samenleving. Le Champion doet dit door het aanbieden van aansprekende sportevenementen voor mensen van alle leeftijden en van alle niveaus en de HvA door middel van onderwijs en onderzoek. De komende jaren gaat de HvA onderzoek doen naar de effecten van trainen voor en deelname aan de Dam tot Damloop op leefstijl en arbeidsproductiviteit. Ook zal er gekeken worden naar de behoefte van lopers aan trainingsondersteuning en de effectiviteit ervan en naar manieren om uitval en blessures te voorkomen.

Eerste onderzoeksresultaten

Bij de Dam tot Damloop in 2013 heeft al een eerste onderzoek onder de deelnemers plaatsgevonden. De belangrijkste resultaten van dit onderzoek zijn:

• 48% geeft aan meer te zijn gaan trainen door zijn/haar deelname aan de Dam tot Damloop;

• 41% geeft aan de intentie te hebben om dit vol te houden na de Dam tot Damloop;

• 45% voelt zich na de Dam tot Damloop gezonder;

• 60% voelt zich na de Dam tot Damloop energieker.

Ga voor meer informatie naar www.damloop.nl of ga naar 1_lectoraat-topsport-en-onderwijs