Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

KRACHT VAN SPORT 2014: OVER DE GRENS

Lezing

Wat kunnen wij leren van de kracht van sport over de grens? Hoe wordt het daar ingezet en ervaren? In de reeks ‘Kracht van Sport: over de grens’ gaan we onderzoeken hoe andere landen de kracht van sport inzetten.

Kracht van Sport: over de grens’ is het vervolg op de reeks ‘Kracht van Sport (#krachtvansport) van het jaar 2013.

De vijf seminars met de presentaties:

Donderdag 13 februari – Engeland: Sportinclusief denken, Mr. Chris Grant – Director of Free Flyers, Londen.

Presentatie

Donderdag 13 maart – Qatar: Betekenis van sport, Dr. Dean Keannaly – Director of NSMP: National Sports Medicin Programme at Aspetar orthopaedic and sport medicine hospital, Aspetar.

Presentatie

Donderdag 10 april – Finland: Sport en gezondheid, Prof. Dr. Tommi Vasankari – Director of Institute of Health Promotion Research, Tampere.

Presentatie

Donderdag 8 mei – Amerika: Verbinding tussen onderwijs en sport, Mrs. Terry Dougherty – Executive Director of Philadelphia City Rowing, Philadelphia.

Presentatie

Donderdag 19 juni  – Australië: Ontwikkeling van topsport, Dr. Xanne Janse-De Jonge – Member of Australian Association of Exercise and Sport Science and Lecture School of Environment and Life Sciences, University of Newcastle.

Presentatie

De seminarreeks wordt geopend door Eric van der Burg, wethouder Sport van de gemeente Amsterdam.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding 1 januari 2014