Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Hoofdstuk: Eiwitbehoefte

in het boek "Zakboek Diëtetiek"

Boek

Zakboek Diëtetiek is bestemd voor diëtisten en andere (para)medici uit alle sectoren van de zorg. Het geeft een overzicht van definities, normaalwaarden en afkappunten voor een optimale diagnostiek van de voedingstoestand. Daarbij bestrijkt het alle domeinen van het diëtistische onderzoek: het somatische, functionele, psychische en sociale. Het zakboek biedt de zorgverlener handvatten voor analyse en behandelplan en voor het integreren van de diëtistische diagnose in het medische totaalbeeld. Vanuit de doelstelling om evidence based en uniform te werken is het Zakboek Diëtetiek ontwikkeld door de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van het VU medisch centrum in Amsterdam.

Het Zakboek Diëtetiek, met bijdrages van lector Peter Weijs, vindt u hier .

Referentie

Weijs, P. (2014). Chapter: 2.4 Eiwitbehoefte in Zakboek Dietetiek, Publisher: VU University Press, Editors: Kruizenga H, Wierdsma N., pp.53-54

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding 1 januari 2014