Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Feestelijke opening Amsterdam Nutritional Assessment Centre

ANAC

13 nov 2014 08:03 | Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Op dinsdag 4 november jl. is het ‘Voedingslab’ van de Hogeschool van Amsterdam, Domein Bewegen, Sport en Voeding, officieel geopend. Onder leiding van Peter Weijs, lector Gewichtsmanagement, had de middag een informatief en feestelijk tintje met als slotstuk de bekendmaking van de nieuwe naam van het lab. Professor in de klinische voeding Carrie Earthman van de Universiteit van Minnesota, waarmee al geruime tijd een samenwerking bestaat, maakte deze via Skype bekend. Vanaf nu heet het ’Voedingslab’ officieel Amsterdam Nutritional Assessment Centre (ANAC).

Aanleiding voor de (her)opening en naamsverandering is de ontwikkeling die het lab de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, met dit jaar als hoogtepunt de komst van een DXA-scanner. Met deze nieuwe aanwinst zijn nu alle faciliteiten aanwezig om nauwkeurig het effect van dieet en training op lichaamssamenstelling te meten. In het ANAC werken studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek met onderzoekers van het Lectoraat Gewichtsmanagement en professionals uit het werkveld aan het optimaliseren van dieetbehandelingen. 

Het ANAC is gevestigd aan de Dr. Meurerlaan in Amsterdam Nieuw-West. Op dit moment loopt in het ANAC een onderzoek naar een 3-maands afvalprogramma bij obese ouderen met diabetes type 2, waarbij onderzocht wordt of de spiermassa behouden kan worden tijdens het afvallen. Het afvalprogramma bestaat uit intensieve dieetbegeleiding en 3x per week training. Bent u geïnteresseerd om aan dit onderzoek deel te nemen, dan kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam via probe-studie@hva.nl, of telefoonnummer 020-5953570.