Hogeschool van Amsterdam

Economische deeltijdopleidingen: studeren naast je baan

Ontdek jouw mogelijkheden. Start in de week van 4 februari.

Investeren in jouw toekomst en een nieuwe professionele weg in slaan? Je positie op de arbeidsmarkt versterken? Met een deeltijdopleiding kom je verder in je werk en is een uitstekende basis voor een volgende stap in je carrière. Je combineert studie en werk met elkaar. Het voordeel is natuurlijk dat je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen en ook andersom: je kunt praktijkvoorbeelden uit je werk gebruiken in je studie. Ontdek snel jouw mogelijkheden en start begin februari!

Jouw voordelen op een rij

  • Docenten kennen de praktijk én theorie
  • HvA-diploma’s zijn waardevol en erkend (geaccrediteerd door NVAO)
  • Opleiding is actueel
  • Wat je leert is direct toepasbaar in je werk
  • Persoonlijke aandacht van docenten
  • Community netwerk met je medestudenten en docenten

Start jij binnenkort met een economische deeltijdopleiding?

Studie versnellen? Verzilver je werkervaring!

Bij onze deeltijdopleiding gaan we ervan uit dat je werkervaring hebt. Ons onderwijs sluit daarop aan. Voor jou als professional met (ruime) werkervaring op hbo-niveau, kan het interessant zijn om gebruik te maken van Leerweg Onafhankelijk Toetsen (LOT). 

Voordat het betreffende onderwijsonderdeel start, kan je via een assessment aantonen dat je de leeruitkomsten van dat onderdeel al voldoende beheerst. Als bewijsmateriaal kun je bijvoorbeeld je werkervaring opvoeren, maar ook gevolgde scholing, cursussen en/of trainingen. Als je via LOT een voldoende haalt kan dat tijdswinst opleveren; je kunt dan namelijk die onderwijsonderdelen van het programma overslaan en daardoor versnellen. Het is goed om te weten dat het assessment een stevig traject is, omdat je moet kunnen aantonen over de gewenste kennis en vaardigheden te beschikken. 

Denk je voor LOT in aanmerking te komen, geef dat dan aan bij een van onze medewerkers tijdens de Studiekeuzecheck (SKC) of tijdens de opleiding bij de studieadviseur. Zij kunnen je informeren over de procedure.

Liever een kortere cursus volgen?

Bij de HvA kun je hbo-cursussen volgen in verschillende vakgebieden, van 2 tot 20 weken. Bijvoorbeeld: Digital Marketing, Strategie- en verandermanagement, Sustainability, Project Management, Neuromarketing, Finance in Bedrijfsvoering, Coachend Leiderschap. Na het afronden van de cursus ontvang je een HvA-certificaat. Meer weten? Bekijk hier het volledige cursusoverzicht.

Tip! Financier je deeltijdopleiding

Met een levenlanglerenkrediet kun je onder bepaalde voorwaarden jouw deeltijdopleiding bij de HvA financieren. Je kunt het levenlanglerenkrediet aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze studie adviseurs: 020 523 60 88 of per mail deeltijd.economie@hva.nl.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 februari 2019