The Food Lab
Assortiment
10 Resultaten
Het assortiment van The Food Lab is het resultaat van inspirerende samenwerkingsverbanden tussen studenten, docenten, voedingskundigen en marktpartijen. Wat begint als innovatief idee van studenten in een onderwijsproject, wordt in The Food Lab verder ontwikkeld tot smaakvol voedingsconcept dat voldoet aan de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Met ondersteuning van campuscateraar Cormet wordt het product vervolgens getest en geprofessionaliseerd.
Alle producten van The Food Lab zijn of waren verkrijgbaar in een campusrestaurant van de HvA of UvA. Een selectie is opgenomen in het banqueting-assortiment van Cormet en wordt geserveerd tijdens borrels, vergaderingen, feesten of andere evenementen.
Heeft u een cateringaanvraag voor een evenement? Neem dan contact op met thefoodlab@hva.nl.
-
Linzenburger
De hamburgerisering inspireerde Cheyenne Nelom tot de ontwikkeling van een gezonde schijf zonder vlees. En die lukte! De frisse kerrie-notensmaak maakt haar linzenburger tot een verrassend, volwaardig en superlekker ...
-
Zeewierchips
Dat zeewier volop kansen biedt voor innovatieve voedingsconcepten, bewijzen Roeland Boom, Ronald van Engen, Marieke van der Put en Taneisha Sanches. Hun zeewierchips wonnen de gedeelde eerste prijs op het SMAAK-event ...
-
Plumee
Met de Plumee gooiden Milou van Riet en Mariam Fabureh hoge ogen tijdens het SMAAK-event van 2017 aan de opleiding Voeding en Diëtetiek. Deze snack is op basis van havermout en gedroogd fruit een ware traktatie. ...
-
Spinaziebrood
Meer groenten op je boterham? Na talloze experimenten lukte het Franka Hoogenvorst, Lisa Mantel en Inge van Niekerk om volkorenbrood te verrijken met spinazie. Mét behoud van de echte broodsmaak. Crunchy ...
-
Pulled Jack Fruit
Ver voordat supermarkten jackfruit presenteerden als dé innovatieve en duurzame vleesvervanger in hun assortiment, had Daniël Oud de unieke eigenschappen van deze vlezige vrucht al ontdekt. De vrucht, ...
-
Bananenbrood
Een bananenbrood met extra vezels, een gunstige verhouding vetzuren en een verbluffende smaak. Kjelld van Essen bedacht het idee en ontwikkelde het recept. Met de uitgekiende combinatie van ei, volkorenmeel, noten en ...
-
Bloemkool Piccolini
Ontwikkel een pizzabodem van groenten. Dat was de uitdaging die Fenna van Veen aanging. Met de bloemkool-piccolini creëerde ze een pizzabodem die niet alleen elke topping aankan, maar bovendien bijdraagt aan het ...
-
Vegan kebab
Het Vegan Kebab concept kan worden gezien als de winnaar van SMAAK 2018. Tijdens dit event werd de kebab gekroond tot winnaar van de juryprijs. Een aantal studenten van het conceptteam stonden vervolgens succesvol op ...
-
Power hotdog
De Power Hotdog van Lola Boogaard, Yassine Abdel Mouhim, Maaike Fultinga en Iris Wulf is misschien wel de enige veganistische snack die kan wedijveren met de traditionele vleeshotdog met ketchup. En dat is uniek. De ...
-
Protamine-ijs
Protemine-ijs: een nieuwe snack voor ouderen, won in 2018 de publieksprijs tijdens het SMAAK-event. Voedingstudenten Friso Dekker en Tim Goudswaard startten een eigen onderneming om hun ijs op de markt te brengen. ...