FLOOR

Verslag lectorale rede Ben Schouten

29 mei 2015 09:18 | FLOOR

Op dinsdag 12 mei sprak Ben Schouten, HvA-lector Game Research en hoogleraar aan TU Eindhoven, zijn lectorale rede uit over hoe de opkomst van serious games de verhouding tussen burgers, ontwerpers, en instituties verandert.

Lector Ben Schouten gaat in zijn rede in op de vloedgolf aan informatie die we in deze tijd over ons heen krijgen. ‘We liken en disliken wat af,’ aldus lector Ben Schouten. ‘We zijn online bij veel dingen betrokken, zij het erg oppervlakkig.’

Anderzijds raken mensen juist door deze technologieën steeds meer  empowered; het helpt mensen om zich te organiseren rond belangrijke kwesties en betekenis te vinden. Hoe stimuleer je mensen om wegwijs te worden in deze zondvloed van informatie?