FLOOR

Floor Tipt: The City is Ours!

The City is Ours is een kunstsamenwerkingsproject over de openbare ruimte voor jonge vrouwen in Amsterdam en Tunis.

24 jan 2019 16:35 | FLOOR

Ben jij een jonge vrouw met een mening over hoe jouw wijk of stad eruit zou moeten zien? Wil je meedoen aan gratis creatieve workshops in bijvoorbeeld fotografie en podcasts maken? En hiermee bijdragen aan een gezamenlijke tentoonstelling? Geef je dan op voor The City is Ours!

Over het project

The City is Ours is een uitwisselingsproject tussen Amsterdam en Tunis, een stad in Tunesië. Deelnemers in beide steden volgen een reeks creatieve workshops door kunstenaars, ontwerpers en architecten waarin ze hun ideeën over de openbare ruimte kenbaar maken, met kunst als middel. Via de speciale 'The City is Ours' Tumblr wordt foto- en videomateriaal tussen de beiden steden uitgewisseld. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, komt het resultaat samen in een tentoonstelling!
De workshops, en de tentoonstelling, vinden plaats bij Werkplaats Molenwijk in Amsterdam-Noord (en Ben Arous in Tunis).

Workshop #1, 4 februari: Dit is ook mijn wijk!

Tijdens deze workshop ga je onder begeleiding van de succesvolle architecte Laura Alvarez en architectuurstudent Chinouk Jongerius jouw ideeën over de openbare ruimte in beeld brengen. Hoe verschillen onze ideeën, en waar komen ze overeen? Op basis van deze ervaringen zullen we een object maken dat belangrijke plekken en thema’s in de openbare ruimte uitbeeldt.

De workshops zullen vanaf 4 feb wekelijks plaatsvinden op maandag- of dinsdagavonden. De opening van de tentoonstelling in onze projectruimte Werkplaats Molenwijk is op 8 maart.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Geef je dan snel op! Het project staat open voor jonge vrouwen (~15-21 jaar) en is helemaal gratis. Specifieke ervaring is niet nodig, alleen bereidheid om deel te nemen aan de verschillende workshop sessies. Deze vinden plaats van eind januari t/m begin maart 2019.
Max deelnemers: 20

Stuur een e-mail naar minouche@framerframed.nl
of bel/app naar 06 20 04 15 67

Locatie workshops
Werkplaats Molenwijk (Amsterdam-Noord),
Molenaarsweg 3
1035 EJ Amsterdam

-----
The City is Ours is een initiatief van Spring to come, Framer Framed, Mellouki Cadat en Netwerk Democratie en is in samenwerking met Jasmine Foundation vormgegeven.

The City is Ours wordt gesteund door European Cultural Foundation (ECF), Prince Claus Fund (PCF), Fonds ZOZ.