FLOOR

FLOOR tipt: Weesperzijde Filmfestival

6-7-8- Oktober 2017

7 sep 2017 14:20 | FLOOR

Op 6-7-8 oktober is voor de vijfde keer het Weesperzijde Filmfestival. Nieuwe speelfilms, documentaires, televisiefilms, korte films en work in progress van vele gerenommeerde filmproductiehuizen worden vertoond, vaak in het bijzijn van de makers. Het festival is een ontmoetingsplaats waar het publiek kennis kan maken met de talrijke filmmakers die wonen en werken rond de Amstel.

Op vrijdag 6 oktober is de opening van het festival in het gebouw van Roeicentrum Berlagebrug met een film en literatuur avond. Er wordt geopend met de film Het Verlangen van Joram Lürsen. Een film over schrijvers en hun afhankelijkheid van de media, gegoten in een uiterst vermakelijke satire. Daarna wordt de documentaire Echt Herman Koch van Pieter Verhoeff vertoond. Tijdens de opening zullen Joram, Herman en Pieter zelf ook aanwezig zijn.

Meer info op: www.weesperzijdefestival.nl