Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

SMAAK EVENT 2018

Opleiding Voeding en Diëtetiek & FLOOR

Evenement

Wil jij ook gezonde, duurzame, innovatieve en verleidelijke snacks proeven? En van de silent disco, singer-songwriter en een lekker biertje genieten? Kom dan naar het SMAAK event en sluit het studiejaar met lekkere hapjes van de studenten Voeding en Diëtetiek (gratis) en Kanen bij de Campus.

Smaak Event 2018

Donderdag 28 juni, 11:00 - 20:30, Kohnstammhuis

Activiteiten


- Proef gezonde, duurzame, innovatieve en verleidelijke snacks van eerstejaarsstudenten op de foodmarkt (gratis!)
- Bezoek het mini-symposium over voeding en verleiding.
- Bekijk posterpresentaties van projecten van afstudeerders.
- Kanen Bij de Campus: Foodtrucks van lokale leveranciers serveren snacks, gezond voedsel en koud bier voor rond de 5 euro.

Mini-symposium: Verleiding *

Voeding en verleiding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze vluchtige leefstijl en het grote aanbod van eten zorgt dat we sneller kiezen voor ongezond. Hoe kunnen we omgaan met verleiding? En kan verleiding ingezet worden als middel om gezondere keuzes te bevorderen?

LET OP! Voor het symposium is er een apart aanmeldformulier.

Mini-symposium: Verleiding

We worden iedere dag blootgesteld aan talloze prikkels en verleidingen in onze voedselomgeving: het totale aanbod en marketing van eten om ons heen. Niet alleen in de supermarkt, maar ook steeds meer in de openbare ruimte, onderweg en via de media. Door deze continue prikkels maken we onbewust ongezondere keuzes dan we eigenlijk zouden willen. In dit symposium leggen vier experts uit hoe wij kunnen omgaan met deze verleidingen en hoe je verleiding ook kunt inzetten om gezondere keuzes te maken.

Sprekers

  • Patrick Wessels: Studeerde af in Economic & Consumer Psychologie. Hij combineert psychologie met marketing. Om gelukkiger te worden van zijn eigen (aankoop)keuzes. En om anderen daarbij te helpen. Met artikelen op zijn blog www.consumentenpsycholoog.nl, in kranten, magazines, op radio en soms op televisie. En inmiddels ook in zijn eigen boek: Geld maakt wél gelukkig (als je weet hoe je het moet uitgeven). In zijn presentatie legt hij uit voor welke ongezonde verleidingen we gemakkelijk vallen en hoe dat relatief eenvoudig gezonder kan.

  • Jonathan Klaassen: HvA alumnus Voeding en Diëtetiek, (online) diëtist en auteur van het boek Voedsel voor je Geest. Hij publiceert artikelen op zijn blog of instagram over voeding. Daarnaast heeft hij een online praktijk waarbij hij mensen helpt om gezonder te leven en om te gaan met verleidingen. Zijn aanpak: dagelijkse online coaching om gedragsverandering te realiseren.

  • Marion Hoogkamer: Werkt als psycholoog, haptotherapeut en diëtist. Zij behandelt al 25 jaar mensen met eet-en gewichtsproblemen. Marion heeft een eigen praktijk en heeft 6 jaar gewerkt voor Ready for Change, waar ze mensen met eetverslaving heeft behandeld. Marion vertelt hoe stress leidt tot impulsief eetgedrag. Ze laat aan de hand van oefeningen zien hoe een cliënt de balans tussen hoofd en lichaam weer terugvindt en hierdoor de verleiding kan weerstaan.

  • Food Cabinet: een campagnebureau dat zich inzet voor een duurzamer, eerlijker en gezonder voedselsysteem: http://foodcabinet.org. Ze organiseren publieksevenementen over voedselmarketing, ontwikkelen speelse campagnes, geven workshops en organiseren ontmoetingen tussen boeren en designers. Een vierdejaarsstudent Voeding en Diëtetiek presenteert samen met Foodcabinet twee projecten, het Eetparadijs en Food in Motion, die de voedselomgeving in de stad op een creatieve manier in kaart brengen en proberen te veranderen.

Locatie

HvA Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4 Amsterdam [klik hier voor meer informatie] (Route plannen klik hier)

Het Kohnstammhuis beschikt over een parkeergarage (Q-park garage Weesperplein), betaald parkeren.

Voor deelnemers van het symposium: accreditatie voor het kwaliteitsregister paramedici is aangevraagd voor 3 punten.

Lunch is niet inbegrepen in het programma. Na afloop van het symposium wordt er aan de deelnemers een snack aangeboden, bovendien zijn de hapjes op de foodmarkt vrij om te proeven. Verder zijn er voldoende voordelige lunchopties bij Kanen Bij de Campus.

Foodmarkt

Studenten Voeding en Diëtetiek hebben meer dan vijftig heerlijke hapjes klaargemaakt die jij gratis mag proeven. De centrale hal van het Kohnstammhuis wordt omgebouwd tot een heuse foodmarkt!

Kanen bij de Campus

Ambachtelijk en biologisch is basis voor de lekkere maaltijden van Kanen bij de Campus. Het Kohnstammhof is ''the place to be'' als je wilt genieten voor een heerlijke hamburger, een frietje of een gezonde salade. Met foodtrucks van Kanen, een lounge en live muziek is het genieten geblazen! Begin de zomer goed met lekker eten en een koud drankje bij Kanen. De maaltijden van Kanen bij de Campus zijn niet gratis en kunnen alleen met pin worden betaald.

Live muziek / Silent disco

Goede muziek maakt het feestje af. Daarom luister je tijdens SMAAK naar mooie liedjes van singer songwriter Ingmar Glerum of ga je helemaal los op de strakke beats van DJ Rockefellababe bij de silent disco.

Programma

  • 11.00 – 13.00 uur:          Mini-symposium (volgeboekt)
  • 13.00 – 16.00 uur:          Foodmarkt
  • 12.00 – 20.30 uur:          Kanen bij de Campus
Smaak
Smaak
Smaak
Smaak

Aanmelden

LET OP! Voor dit evenement zijn er twee aanmeldopties:

Aanmelden mini-symposium + SMAAK event 2018: aanmeldknop voor het mini-symosium en uiteraard ben je van harte welkom bij de foodmarkt en Kanen Bij de Campus.

Aanmelden SMAAK event: aanmelden voor de foodmarkt en Kanen bij de Campus (niet voor het mini-symposium)

Voor deelnemers van het symposium: accreditatie voor het kwaliteitsregister paramedici is aangevraagd voor 3 punten.

Gepubliceerd door  FLOOR 27 juni 2018