Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Theatervoorstelling: The bright side of Life

Over vluchten en opnieuw beginnen

Evenement

Waarheen zou jij vluchten? Kom naar de theatervoorstelling ‘The Bright side of life’ van Bright O. Richards en onderzoek hoe jij nieuwkomers kunt ondersteunen bij hun integratie.

Fotograaf: Gido Leijtens

Donderdag 31 mei, 17.00 - 18.20 uur, Kohnstammzaal (09A10), Kohnstammhuis

‘The Bright Side of Life’ is een komische en confronterende muzikale voorstelling over een beroemde en geliefde acteur die zijn thuisland moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. ‘The Bright Side of Life’ gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.  

Volgens Bright is ‘The Bright side’ een middel om een inclusieve samenleving te bouwen: "Het gaat niet over mij, mijn verhaal is alleen maar een instrument. Het gaat over de zoektocht naar hoe we met elkaar verder moeten. En wat we voor elkaar kunnen betekenen". Daarom presenteert Bright na afloop diverse initiatieven die studenten en docenten van de HvA de afgelopen jaren hebben opgezet voor en met vluchtelingen, waarvoor je je nog steeds kunt inzetten!  

The Bright Side zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel’ 

Over Bright O. Richards

Bright vluchtte in 1993 vanuit het door burgeroorlog verscheurde Liberia naar Nederland. In zijn geboorteland was hij een gevierd theater-en televisie acteur. In Nederland moest hij opnieuw beginnen. Met steun van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF studeerde Bright aan de toneelschool. Nadien maakte hij de prijswinnende theatervoorstelling ‘As I left my fathers house’ over zijn eigen vluchtverhaal. Met zijn stichting New Dutch Connections ontwikkelt hij (theater)projecten om jonge vluchtelingen de regie over hun leven terug te geven. 

Credits

  • Concept, tekst en spel: Bright O. Richards
  • Tekst en regie: Ko van den Bosch
  • Muziek (compositie en live uitvoering): Oleg Fateev
  • Vormgeving en video-ontwerp: Catherine Henegan

Het event in FLOOR/ HvA wordt georganiseerd door Students that Matter in samenwerking met de opleiding Ergotherapie, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en New Dutch Connections

Programma

  • 16:30      Inloop
  • 17:00      Voorstelling
  • 18:00      Nagesprek
  • 18:20      Borrel bij Café Fest

Jouw gratis entree

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 18 oktober 2018