Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Lezing Jane Goodall

PhD, DBE, Founder - Jane Goodall Institute & UN Messenger of Peace

Evenement

Wat is het grootste gevaar voor onze toekomst? Waar moet je beginnen om iets te kunnen veranderen? En hoe kun jij iets betekenen voor de wereld? Op donderdag 24 mei verwelkomen wij Jane Goodall die al deze vragen zal beantwoorden. Meld je snel aan om je plek te reserveren!

Jane Goodall

Donderdag 24 mei, 17.00 - 19.00 uur, Kohnstammzaal (09A10), Kohnstammhuis

Al op jonge leeftijd trok Jane Goodall het oerwoud van Gombe in om daar chimpansees te bestuderen. Ze sloot vriendschap met de apen en kwam dankzij haar unieke onderzoeksmethode tot revolutionaire ontdekkingen. Dankzij haar kijken we nu niet alleen anders naar chimpansees, maar ook naar de mens. We bleken zelf wat minder bijzonder te zijn dan we dachten. We weten nu bijvoorbeeld dat chimpansees, net als wij, gebruikmaken van gereedschap en zowel meedogenloos als lief kunnen zijn.  

Jane Goodall

PhD, DBE, Founder - Jane Goodall Institute & UN Messenger of Peace. 

Wereldberoemd geworden door haar baanbrekend onderzoek naar het leven van wilde chimpansees in Tanzania, toert al jaren de wereld rond om te lobbyen voor het behoud van de habitat van chimpansees én om een ecologische boodschap te verkondigen, want de ontwikkelingen die de chimpansees bedreigen, bedreigen de hele natuur. Haar werk heeft haar een hele reeks eredoctoraten, een Engelse ridderorde en ontelbare eerbewijzen opgeleverd. Ze is bovendien een van de Peace Ambassadors van de Verenigde Naties. 

Meer info. over Jane Goodall en haar instituut vind je terug op Jane Goodall Instituut Nederland!

Programma

Volgt!

Docudinsdag Jane

Op dinsdag 15 mei, om 16:15 wordt de National Geographic documentaire over Jane Goodall in de FLOOR-zaal uitgezonden. De inspirerende film bevat nieuw materiaal in combinatie met oude beelden van Jane's eerste jaren in Gombe. Klik hier om voor de Docudinsdag aan te melden! 

Aanmelden voor de lezing

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook het event van Jane Goodall gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 19 april 2018