Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

LET OP! Evenement geannuleerd: HvA Petflesvrij

Evenement

Onze oceanen veranderen razendsnel in een plastic soep. Vanaf 2050 zal er meer plastic in zee te vinden zijn dan vis. Indirect komt het ook terecht in jouw voedsel. Toch blijven we petflessen produceren en kopen. De wereld redden doe je niet alleen, maar de eerste stap kunnen we samen zetten. Hoe? Stoppen met de verkoop van flesjes mineraalwater op de HvA. Meld je aan voor HvA Petflesvrij en ontdek hoe jij het verschil kan maken.

HvA Petflesvrij

Het evenement HvA Petflesvrij van komende dinsdag 17 april gaat niet door. FLOOR heeft met de organisatie van HvA Petflesvrij met de beste bedoelingen geprobeerd de HvA te overtuigen dat wij ons steentje moeten bijdragen aan de oplossing van het plastic-probleem. Helaas hebben wij te weinig aanmeldingen ontvangen. 

Waarom water uit een petfles?

Het is lekkerder, zuiverder en gezonder dan kraanwater? Onzin! Wist je dat je met bronwater letterlijk microdeeltjes plastic drinkt? Bovendien is Nederlands kraanwater is veel beter gezuiverd dan bronwater. 

Als de grootste onderwijsinstelling van Nederland kan de HvA een voorbeeld geven en voorop lopen in de strijd tegen plastic afval. Met ons heerlijke Amsterdamse kraanwater zijn flesjes bronwater daarom totaal onnodig. 

Tijdens HvA Petflesvrij krijg je door middel van powertalks van echte experts antwoord op vragen zoals: wat zijn de gevolgen voor het milieu, de dieren en de mensen? En, waarom is kraanwater eigenlijk gezonder dan bronwater?

Tot slot gaan we natuurlijk de discussie aan met als doel dat er bij de HvA geen plastic waterflesjes meer worden verkocht. Het is geen keuze meer. We moeten hier nu iets aan doen.

Kom dinsdag 17 april naar HvA Petflesvrij en strijd mee. 

Programma

  • 16:30 uur - Inloop
  • 17:00 uur - Start programma

Sprekers

  • Maria Westerbos - Oprichter Plastic Soup Foundation

Na 25 jaar carrière gemaakt te hebben in de TV-wereld besloot Maria Westerbos het roer om te gooien. Haar laatste programma ging over de plastic soep (2009) die sinds dien alleen maar gegroeid is. Destijds had nog niemand van deze milieuramp gehoord. Maria wilde per direct een bijdrage leveren om deze ramp op te lossen

  • Jan Peter van der Hoek - Waternet

Jan Peter van der Hoek is directeur innovatie bij Waternet en tevens hoogleraar drinkwater engineering aan de TU Delft. Waternet is dat bedrijf dat er voor zorgt dat er schoon drinkwater uit de kraan komt. Daarnaast zorgen ze voor sterke dijken en daarmee is Waternet het enige waterbedrijf in Nederland dat zich ontfermt over de hele waterkringloop.

Be there!

Met z'n allen maken we de HvA petflesvrij. 

Gepubliceerd door  FLOOR 18 oktober 2018