Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Collegecafé: Bitcoin & Blockchain

Blockchain verandert onze wereld compleet! Betalen we straks alleen nog maar met Bitcoin?

Evenement

We hebben allemaal wel van Bitcoin gehoord. Je komt het steeds meer tegen in het nieuws en de waarde is inmiddels tot ongekende hoogte gestegen. Maar wat weet jij eigenlijk van Bitcoin of andere cryptovaluta? Heeft het de toekomst? Betalen we straks allemaal met dit digitale geld? Tijdens het CollegeCafé leggen we je alles uit over Bitcoin en blockchain.

Bitcoin afbeelding

Donderdag 29 maart, 16:30 - 18:00 uur, Kohnstammzaal

 

Programma

  • 16:00 uur - Inloop
  • 16:30 uur - Inleiding door Jan-Henk Bouman.
  • 16:40 uur - Introductie sprekers
  • 17:00 uur - Sprekers in gesprek
  • 18:00 uur - Einde/Borrel

Moderator

Jan-Henk Bouman van Fountainheads. Na de energieke aftrap van Jan Henk Bouwman zit iedereen op het puntje van zijn stoel. 

Sprekers

  • Leonard Franken - Autoriteit Financiële Markten & Blockchain Lab. 
  • Boudewijn Rooseboom -  Founder Cyber Capital
  • Henk Kuipers - Innovator @ Fintech & Innovation Rabobank

Cryptovaluta zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het nieuws. De koersen van Bitcoin en andere crypto’s schieten met ongekende percentages omhoog en omlaag. Zo ook de meningen over deze digitale munten en tokens. De één denkt dat het de toekomst is en dat je gek bent als je er niet in investeert. De ander vergelijkt het met gokken in het casino. Bovendien, er zijn er maar weinig die kunnen uitleggen hoe blockchain, de drijvende technologie achter Bitcoin en andere cryptovaluta, nou precies werkt. Velen zweren dat het een technologische revolutie is die de wereld compleet gaat veranderen.

Tijdens dit CollegeCafé gaan experts van drie organisaties met elkaar en vooral met jou in gesprek om antwoorden op deze vragen te vinden. De AFM houdt toezicht op financiële markten in Nederland en waarschuwde al voor speculatie op de cryptomarkt. Leonard Franken is aanwezig om hier alles over te vertellen. Boudwijn Roosenboom investeert met zijn investeringsfonds juist hevig in cryptovaluta, hij legt uit waarom hij denkt dat er nog veel te verdienen valt aan deze vernieuwende technologie. Blockchain wordt daarnaast vaak genoemd als een bedreiging voor rol als ‘middleman’ van banken. Is dit echter wel zo? Henk Kuipers, innovator bij de Rabobank legt uit waarom de Rabobank werkt aan een project dat juist gretig gebruik maakt van blockchain technologie.

Maar... dit panel van experts staat vooral te popelen om al jouw vragen te beantwoorden! 

Na het programma vindt er een borrel plaats waar nog even na gepraat kan worden.

Gepubliceerd door  FLOOR 18 mei 2018